Hvis du vil ansøge om et kennelmærke kan du finde hjælp til hvordan du ansøger og ikke mindst hvad du skal have styr på inden du søger om kennelmærket
Du skal ansøge om kennelmærke online.
Hvor lang tid går der, før jeg får mit kennelmærke?
Efter DKK har modtaget ansøgningen, offentliggøres den på DKK´s hjemmeside under nyheder - ca. den 15. i hver måned.
Når indsigelsesfristen er udløbet, videresendes ansøgningen til FCI (Fédération Cynologique Internationale) til godkendelse - kennelmærket kan benyttes fra FCIs godkendelsesdato.
Ekspeditionstiden er ca. 3 måneder fra du søger via DKK, til at godkendelsen foreligger fra FCI.
Hvem afgør om mit kennelmærke kan godkendes?
FCI afgør hvilke kennelmærker der kan godkendes.
FCI er ansvarlig for kontrol af det internationale register, og sørger derigennem for at der ikke findes dobbelt anvendelse eller kennelmærker, der er for enslydende.
FCI’s afgørelse i en kennelmærkeansøgning kan ikke ankes.
Hvilke årsager er der til at et kennelmærke ikke bliver godkendt?
Det der afgør om et kennelmærke kan blive godkendt eller ej er om der allerede findes et eksiterende kennelmærjke i FCI som ligner det kennelmærke du ansøger om.
Hvad skal mit kennelmærke hedde?
Du skal forsøger at finde et kennelmærke, som ikke er registreret i FCI.
Man kan søge på godkendte kennelmærker på FCI’s hjemmeside www.fci.be - vær opmærksom på, at der kan ligge en ansøgning på et givent kennelmærke hos FCI, som endnu ikke er godkendt, og derfor ikke er registreret på siden. Man kan tilføje et nyt ord - før eller efter et eksisterende kennelmærke - så navnet bliver anderledes. FCI forlanger dog at der skal tilføjes mindst fire bogstaver - udover et allerede eksisterende kennelmærke - hvis det skal godkendes. Disse fire bogstaver må ikke være småord som f.eks. disse forholdsord ”Af”, ”Fra”, ”Til”, ”From”, ”Of”, eller ”The” osv. Landenavne som Denmark, Sverige osv. kan kun godkendes til opdrættere i de respektive lande, hvor opdrætteren har juridisk tilhørsforhold - forkortelser (DK) er ikke tilladt.
Derimod kan ordene som Danish (dansk), Swedish (svensk) osv. godkendes i forbindelse med et kennelnavn i alle lande – uanset opdrætterens juridiske tilhørsforhold. Vær opmærksom på, at stavemåden på kennelmærket, der anvendes i ansøgningen, skal være præcis den samme, som man ønsker, det skal fremgå på hvalpenes stamtavle, og det kan ikke senere ændres.
Ønskes navnet (Krølle Bølle) med et ejefalds-s (Krølle Bølle’s) eller med et -s i navnet (Krølle Bølles), så skal dette være påført på ansøgningen, som man ønsker, det skal fremgå.
Et kennelmærke må max. indeholde 20 "bogstaver" inkl. mellemrum, bindestreger og lignende. Ordet kennel skal ikke skrives i ansøgningen og medregnes ikke i de 20 bogstaver.
Du bør påføre 3 til 5 forslag på ansøgningen til DKK, i den rækkefølge som du kunne ønske dig.Undersøg evt. på internettet (Google etc.) om dit ønske er anvendt som kennelmærke i lande udenfor FCI.