MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Cirneco Dell' Etna

MENTALITET
Den mindre og lettere udgave af pharaoh hound har masser af temperament, men er samtidig blid og hengiven over for alle, den kender. I forhold til fremmede mennesker og andre hunde er den afventende og kan være noget forbeholden. Som selskabshund kan dens stærke jagtinstinkt og behov for bevægelse skabe problemer.

BEHOV
Indendørs er den rolig, kontaktsøgende og meget lidt pladskrævende. Men den er næppe nogen byhund, da den kræver afløb for sin udprægede trang til nye oplevelser og til at løbe frit.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En særdeles aktiv jagthund, oprindelig tilpasset jagt på vilde kaniner i det vanskelige terræn på Etnas ujævne lavaskråninger. Den lytter og snuser sig frem til byttet, forfølger det gøende ved hjælp af synet og dræber det hurtigt og effektivt.

PELS OG PLEJE
Den korte, fine og tæt tilliggende pels yder ingen beskyttelse mod fugt og kulde, så hunden går kun modvilligt ud i dårligt vejr. Når det er varmt, opholder den sig til gengæld gerne udendørs. Pelsplejen indskrænker sig til en daglig aftørring med et fugtigt vaskeskind.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Beløn hunden for samarbejde og kontakt. Trænes den venligt, vedholdende og konsekvent med mange belønninger, reagerer den erfaringsmæssigt positivt. Det bliver dog næppe en hund, som man kan slippe løs på steder med vildt og trafik.

HØJDE
Hanner 46-52 cm. Tæver 42-50 cm.

VÆGT
8-12 kg.

FARVER
Fauve med eller uden hvide aftegninger eller hvid med orange aftegninger.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Man har ment, at racen stammede fra oldtidens jagthunde, og at den fra Nildeltaet kom til Sicilien med fønikerne. Nye undersøgelser hævder imidlertid, at det er en indfødt race af siciliansk oprindelse. Under alle omstændigheder bekræfter mønter og graveringer, at den fandtes i egnen omkring vulkanen Etna i flere hundrede år før vor tidsregning. Her levede den i århundreder isoleret og upåagtet som jagthund, og her har den stadig sin største udbredelse. Uden for Italien er den sjælden.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Cirneco dell Etna.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem