MENU

Vigtige FCI- beslutninger i forlængelse af den russiske invasion i Ukraine

28.02.2022

Den russiske invasion af Ukraine har placeret mange hundeejere, opdrættere og deres hunde i stor risiko, hvilket direkte truer deres velfærd og liv. Dette er er i modstrid med FCI's velfærdsanbefalinger, politik og mål, og derfor afholdt FCI's bestyrelse i går et ekstraordinært møde. Læs her, hvad FCI´s bestyrelse har besluttet

FCI og organisationens bestyrelse fordømmer officielt det russiske militærs invasion af Ukraine. Ingen kan være ligeglad med denne konflikt og dette angreb, og vi føler os alle sammen berørt, kede af det og vrede.

Den russiske hærs invasion af Ukraine har også fuldstændig efterladt hele familier i vores hundesamfund i nød. Denne krig udsætter vores opdrættere og deres hunde for stor fare og truer deres velfærd og liv direkte. Mange er nødsaget til at flygte, andre må leve under usikre forhold ved at skjule sig i beskyttelsesrum, hvor der efterhånden er knaphed på mad og basisvarer. Men alligevel, i disse forfærdelige og prøvende tider, har de valgt ikke at forlade deres hunde!

Disse gruopvækkende omstændigheder modsiger FCI’s nedskrevne prioriteter og anbefalinger om velfærd samt vores politik og formål.

Situationen har fået FCI’s bestyrelse til at holde et ekstraordinært møde søndag den 27. februar 2022. Der blev truffet vigtige beslutninger inden for de rammer, som FCI og bestyrelsen arbejder under; det vil sige: FCI’s statutter og forretningsorden.

1) Fra 1. marts 2022 og indtil videre vil det ikke være tilladt for den russiske kennelklub (Russian Kynological Federation - RKF) at afholde – på russisk territorium – noget arrangement, hvor der uddeles FCI-titler eller præmieringer (CACIB-udstillinger, CACIT-prøver, CACIAG-konkurrencer, osv.).
Specifikt har bestyrelsen besluttet, i samarbejde med FCI´s Agility-kommission, at aflyse dette års Agility VM, som skulle være afholdt i Moskva til september.

2) For at give vore medlemmer/kontraktpartnere og andre personer mulighed for at udtrykke deres solidaritet og hjælp til det ukrainske folk, deres hundeejere, opdrættere og øvrige hundefolk, vil FCI oprette en bankkonto, specielt til dette formål, hvor alle donationer er velkomne og vil blive fremsendt, i fuld gennemsigtighed, til at hjælpe den ukrainske kennelklub (Ukrainian Kennel Union – UKU) og de ukrainske opdrættere, der er slemt påvirket af krigen og er i alvorlig nød, hvad enten de opholder sig i Ukraine eller er flygtet til nabolande. FCI vil bidrage til denne støtte på betydelig vis. Så snart detaljerne er på plads, vil vi offentliggøre dem på DKK´s platforme.

Desuden drøfter DKK´s bestyrelse eventuelle danske tiltag på møde torsdag i denne uge. Vi melder nærmere detaljer ud hurtigst muligt efterfølgende.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem