MENU

Registrering af ukrainske importer & registreringsstop for Rusland og Belarus

07.03.2022

DKK´s bestyrelse ønsker at hjælpe hundeejere, der har købt hund i Ukraine - omvendt har bestyrelsen besluttet at indføre en række sanktioner imod Rusland og Belarus.

Dansk Kennel Klubs bestyrelse deler forfærdelsen over de grusomheder, vi har været vidne til i Ukraine efter de russiske styrkers invasion, og i DKK tager vi afstand fra Ruslands uacceptable handlinger. Samtidig har vi i DKK med dyb beklagelse noteret os, at Belarus i stigende grad blander sig i konflikten og yder støtte til Rusland.

For at sikre at vores organisations fordømmelse af angrebet mod Ukraine afspejler sig i alle områder af vores arbejde, har DKK´s bestyrelse truffet en række beslutninger om at indføre sanktioner imod de to nævnte lande. Følgende beslutninger er truffet med tunge hjerter og på trods af en erkendelse af, at dette er en krig, der drives af politiske ledere og ikke af de tre nævnte landes indbyggere:

  • Pr. 31. marts 2022 indfører DKK registrerings-stop af hunde fra hhv. Rusland og Belarus, dvs. hunde med stamtavle udstedt af hhv. den russiske kennelklub og kennelklubben i Belarus.
  • Ovenstående er gældende, uanset hvornår hunden er bragt ind i landet, og registreringsstoppet er gældende indtil videre.
  • Omvendt ønsker DKK´s bestyrelse - grundet den nuværende situation i Ukraine, hvor den ukrainske kennelklub til dels er ude af drift og ikke kontaktbar – at vi fra administrationens side strækker os langt for at hjælpe danske hundeejere, der har købt hund i Ukraine.
    Derfor har vi fra dags dato indført flere forskellige – udvidede - muligheder for registrering af hunde importeret fra Ukraine.

Du kan læse mere om særregler for registrering af importer fra Ukraine her

Du kan læse mere om registreringsstop af hunde fra Rusland her

Du kan læse mere om registreringsstop af hunde fra Belarus her


Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem