MENU

TRE DAGES HUNDEFEST I RØNNE

11.08.2022

Hunde i alle afskygninger indtager Rønnes Stadion Nord fredag, lørdag og søndag til den årlige bornholmske hundefest – en fest, som i år bliver større end nogensinde, fordi Dansk Kennel Klub fejrer organisationens første 125-år med en tredages jubilæumsudstilling og rekordmange deltagere.

Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Fredag, lørdag og søndag den 12., 13. og 14. august kan du møde dem alle sammen på Rønne Stadion Nord, hvor 6.623 hunde og deres ejere sat hinanden stævne for at fejre Dansk Kennel Klubs 125-års jubilæum. Og det er en hundefest, der sætter rekord, fortæller arrangøren:

”Jeg er fuldstændig overvældet over den massive opbakning og rekordstore tilslutning, der er til vores 125-års fejring. Hundeudstillingerne på Bornholm er en tradition, vi har haft i rigtig mange år, og i Dansk Kennel Klub elsker vi at være her. Da vi fejrede vores organisations første 100 år, var det med en jubilæumsudstilling her på Solskinsøen, og derfor var det oplagt at gentage succesen her 25 år senere. Den beslutning har jeg ikke fortrudt, for hundeejerne viser jo med deres store tilslutning, at også de er vilde med Bornholm,” siger Wilfred Olsen, der er formand for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg og arrangøren bag hundetopmødet.

Du kan hverken vinde eller købe en hund

Dansk Kennel Klub blev officielt stiftet den 1. marts 1897, og i den første udgave af organisationens medlemsmagasin, HUNDEN, annonceres der for organisationens allerførste hundeudstilling, som skulle afholdes i Tivoli i København. Interessen var så stor, at man dengang måtte udvide deltagerkapaciteten fra 200 til 300 hunde – og for at håndtere de mange hunde blev den oprindelige plan om at afvikle udstillingen på tre dage udvidet til fem. Til sammenligning deltager der i weekendens tredages udstilling ikke færre end 6.623 hunde af 240 forskellige hunderacer fra i alt 18 forskellige lande. Ved Dansk Kennel Klubs allerførste udstilling i 1897 kunne man både købe og vinde en hund – det kan man ikke i dag, ligesom man heller ikke kan vinde pengepræmier. Meget har ændret sig, men udstillingernes formål er det samme:

Top Dog

”Traditionelt har dyrskuer været en vigtig del af dansk husdyravl, fordi man her udvalgte og præmierede de dyr, man vurderede til at have den højeste kvalitet specielt med henblik på at indgå i videre avl. Udstillingsdommeren kigger blandt andet på hundens udseende, dens bevægelser og på hundens gemyt, og hver enkelt hund bliver vurderet ud fra racens ”blueprint”, dvs. en definition af, hvordan den optimale hund af racen skal se ud og opføre sig,” forklarer udstillingsformanden, som fortæller, at de mange forskellige hunderacer er skabt til at hjælpe mennesket med at løse vidt forskellige opgaver.

”Den enkelte race ser ud, som den gør, fordi det gør den bedst mulig i stand til at løse den opgave, den oprindeligt var sat i verden til at løse, f.eks. hente det bytte, jægeren har skudt ned, trække slæder over lange afstande eller holde et område fri for fugle. Derfor er nogle langbenede, andre kortbenede. Nogle gør meget, andre slet ikke. Nogle har hængeører og andre stritører,” forklarer Wilfred Olsen.

Han fortæller, at hundeopdrætterne i dag stadig kommer for at få vurderet deres opdræt, men i dag har udstillingernes indbyggede konkurrence-element udviklet sig til en disciplin i sig selv indenfor hundesporten:

”Langt de fleste deltager, fordi det er en skøn hobby, hvor man kan hygge sig sammen med ligesindede – og hygger os, det gør vi, men tag ikke fejl: Det ER en konkurrence, hvor det handler om hæder og ikke mindst den ultimative ære: At blive kåret som udstillingens ”Top Dog”, hvilket med et fagudtryk fra hundeverdenen kaldes ”Best in show”,” siger Wilfred Olsen og tilføjer:

”Tænk, hvis der går en endnu u-opdaget Best in show-vinder rundt i en have her på Bornholm? Den hund vil jeg gerne møde!” siger Wilfred Olsen og fortæller, at Dansk Kennel Klub inviterer til jubilæumsudgaven af ”Kom og vis din hund”, hvor du lørdag og søndag kan få en professionel hundedommers vurdering af, i hvor høj grad din hund matcher racens blueprint. Hvem ved – måske er næste års Top Dog en bornholmer?

HVOR, HVORNÅR OG HVORDAN?

 • Den 12. - 13. - 14. august 2022
 • På Rønne Stadium Nord, Torneværksvej 1, 3700 Rønne.
  Udstillingen foregår udendørs.
 • De officielle udstillingsbedømmelser starter kl. 9 alle tre dage.
  Kom og vis din hund-bedømmelserne starter kl. 11 lørdag og søndag.
 • Voksne: Kr. 60,- pr. dag.
  Børn 6-12 år: Kr. 10,- pr. dag.
  Børn under 6 år: Gratis
  Familiebillet (2 voksne + 3 børn): Kr. 120,- pr. dag.
  Entré for gæstehund (+ 3 mdr.): Kr. 30,- pr. dag.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem