Kriterierne for opnåelse af disse to titler minder meget om kriterierne for opnåelse af det internationale eksteriørchampionat (CIB):

Dvs. at hunden skal have opnået 3 stk. internationale hhv. junior- eller veterancertifikater i 3 forskellige lande under 3 forskellige dommere i hhv. junior- eller veteranklasse for at kunne ansøge om hhv. internationalt juniorchampionat og internationalt veteranchampionat.

Øvrige kriterier er som ved opnåelse af CACIB, nemlig at racen skal være definitivt anerkendt af FCI, og at hunden skal være registeret i en FCI-anerkendt stambog. (Registrering i X-register eller ”ventebog” er ikke gældende).

I Danmark vil du og din hund kunne vinde certifikater til titlerne allerede på de to internationale udstillinger på Bornholm i august – det er dog meget sandsynligt, at der går lidt tid, før du vil kunne se det på hundeweb.dk, idet FCI først har oplyst os om de nye tiltag én uge før ikrafttrædelsen.

Det er en virkelig kort frist, når vi i DKK skal nå at foretage ændringer i IT-systemer m.v. – og især når det er midt i sommerferieperioden, så vi håber, at I vil bære over med lidt ventetid og i øvrigt eller glæde jer over de nye championatsmuligheder!

FCI har oplyst, at deres Reglement for Internationalt Championat vil blive opdateret og fremsendt til kennelklubberne på et senere tidspunkt.