Det må være alle hundeejeres værste mareridt, at deres hund løber væk; men selv den mest velopdragne hund KAN blive forskrækket og stryge afsted i al hast uden at se sig tilbage. DKK opfordrer derfor til, at du altid "forbereder dig på det værste" – også selv om I måske “bare” holder ferie i Danmark:

Sørg for, at hunden bærer et halsbånd med hundetegn med jeres midlertidige ferieadresse og mindst et eller flere mobiltelefonnumre, hvor du/I kan træffes.

Sørg også for at opdatere din kontaktinformation hos Dansk Hunderegister – og hos DKK: Skulle uheldet være ude, og din hund får sig vredet ud af halsbåndet, kan politi, dyrlæger, internater og DKK scanne hundens ID-chip og derigennem finde tilbage til dig – tjek, at din postadresse er korrekt, og sørg for at dit telefonnummer og email er registreret.

Det sker ind imellem, at DKK bliver kontaktet, når en hund løber væk: I disse tilfælde finder vi kontaktoplysninger i Hundeweb og kontakter hundens ejer – vi udleverer ikke hverken tlf. eller adresse men gør ellers, hvad vi kan for at forene hund og ejer.

Har du fået nyt telefonnummer eller email, kan du selv nemt kontrollere og – om nødvendigt opdatere - disse informationer på din ”Min side” på hundeweb.dk.

Er du flyttet, og har du ikke meldt adresseændring til DKK, så send os gerne en email på post@dkk.dk med din nye adresse og dit DKK-medlemsnummer, så opdaterer vi hurtigst muligt.