MENU

Gravhunden Tilia stjal opmærksomheden ved regentens jubilæum

14.01.2022

I dag fejres Hendes Majestæt Dronning Margrethes 50-års jubilæum med bl.a. statsråd og en officiel markering af regeringsjubilæet på Christiansborg. I formiddagens tale til Dronningen omtalte statsminister Mette Frederiksen flere fine anekdoter, men én stjal dog opmærksomheden og en stor del af den efterfølgende pressedækning

Nemlig den skønne historie om statsministerens første møde med Hendes Majestæt Dronningen, hvor Majestætens gravhund, Tilia, som den naturligste ting i verden havde indtaget den stol, der ellers var tiltænkt statsministeren:

”Der sker det, at jeg kommer ind ad døren til Dronningens private arbejdsværelse. Og på den stol, som var tiltænkt mig, sidder – en gravhund.”

Statsministeren genkalder sig i sin tale, hvordan der derefter udspillede sig en længere samtale mellem Hendes Majestæt Dronningen og den korthårede gravhund Tilia om hvis plads, hunden egentlig havde indtaget: Statsministerens eller gravhundens. Som Mette Frederiksen konkluderede i dagens tale:

”Alle, der har hund, ved, at en sådan samtale er mulig – og i øvrigt også, hvordan sådan en situation plejer at ende” …

Gravhunden Tilia var øvrigt er en gave til Dronningen fra den nu afdøde prinsgemal Henrik, og netop hundene var en af Prinsens og Dronningens store fælles interesser – en interesse, de har givet videre til deres børn og børnebørn.

Som statsministerens tale også viser, er hundene altid med i billedet, både i det private, på Kongeskibet Dannebrog og på rejser rundt om i verden.

Dansk Kennel Klub ønsker Hendes Majestæt Dronning Margrethe stort tillykke med regeringsjubilæet.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem