MENU

Styrelse gør status

29.06.2022

I sidste uge var Dansk Kennel Klub inviteret til statusmøde med Fødevarestyrelsen om håndteringen af kæledyr på flugt fra krigen i Ukraine.

Fødevarestyrelsen kunne bl.a. informere om en aftagende flygtningestrøm til Danmark fra Ukraine, og dermed færre henvendelser om indførsel af kæledyr.

Rabiesmistanker manet til jorden

I alt er der pr. 27. juni registreret 920 ukrainske kæledyr i Danmark, hvoraf ca. halvdelen, 540 stk., er hunde. Embedsdyrlægerne har indtil nu foretaget indførselskontrol hos 828 ukrainske kæledyrsejere, og siden krigens start har de danske myndigheder haft fire reelle mistanker om rabies, blandt hhv. hunde, katte og en rævehvalp – alle mistanker har heldigvis vist sig at være negative.
Det kan du læse mere om på Fødevarestyrelsens hjemmeside her

Ukrainske hundeejere skal selv ansvarsforsikre fra 1. juli

Garantifonden ”Foreningen af forsikringsselskaber til overtagelse af lovpligtige ansvarsforsikringer for hunde” har besluttet ikke at forlænge ordningen om gratis ansvarsdækning for hunde, der medbringes til Danmark på baggrund af situationen i Ukraine. Ordningen, der blev indført 1. marts 2022, udløber derfor den 30. juni 2022. Garantifonden har til dato modtaget én skadesanmeldelse.

Det betyder, at ukrainske hundeejere i Danmark – ligesom alle danske hundeejere – fremadrettet er forpligtede til selv at ansvarsforsikre deres hunde. Det kan du læse mere om her

Nødhjælpspakker sendt afsted

I Dansk Kennel Klub oplever vi ligeledes en stagnation i antallet af henvendelser ang. hundenødhjæpspakker til ukrainske hundeejere, og ordningen udløber således ved månedens udgang. Med med støtte fra DKK´s sponsorer - Royal Canin, Agria Dyreforsikring og Jydsk Emblem Fabrik A/S - suppleret af danske hundeejere, der har doneret hundeudstyr, har DKK kunnet tilbyde ”Hundehjælp” til ukrainske hundeejere, der er flygtet til Danmark fra krigen i Ukraine.

Nødhjælpen er blevet taget meget vel imod, og vi har lovet at viderebringe en tak fra de ukrainske modtagere til alle, der har deltaget i indsamlingen, enten med donation af nyt eller brugt udstyr, ved direkte støtte eller ved støtte indsamlingen igennem køb DKK´s "støtte-merchandise".

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem