MENU

UNDGÅ disse fejl i juledagene – for din hunds skyld

22.12.2021

Uanset om du er ny med hund eller garvet, så er der her nogle delbare juleråd. De ting, vi nævner, er blandt de hyppigste fejl, som kan ende med at sende hunden på dyrehospitalet i juledagene. Det er både rigtig synd for hunden og kan blive en dyr omgang.

MAD OG MADRESTER:

- I disse dage bugner mange hjem af mad. Der står madvarer til optøning og afkøling (måske uvante steder) eller hænger andeskrog i træet til fuglene osv. Og for kreative og nysgerrige hunde er der meget at komme galt afsted med. Så tjek, at alt er sat langt udenfor hundens rækkevidde.

- Det er også så fristende at give hunden julemad og rester, men sagen er, at fed mad, salt og krydderier slår de fleste hundemaver helt ud af kurs og kan give både opkast og diarre – og i værste fald indlæggelse. Så lad være! Hvis hunden skal have en smagsprøve, så giv kun lidt helt rent kød og en kogt kartoffel. Og husk at dele det budskab med familie og gæster, som måske kan falde for de bedårende hundeøjne

SPISELIG PYNT og GAVEBÅND mm:

- Hænger du spiselige ting på juletræet (småkager, chokolade osv.), så kan du også forvente, at hunden ser det som en spændende aktiveringsopgave, som den da lige kan løse, mens du er optaget af at pakke gaver ind. Så overvej om det kan sættes i en skål på et bord i stedet.

- Gavebånd hører også til julens uventede farer. Gavebånd er sjovt at undersøge, men i en hundemave kan det være farligt og smertefuldt, så væk med det og giv hunden legetøj i stedet.

ÅBEN DØR og VILD LEG:

- Kåde børn og voksne, der gæster i juledagene, kan godt finde på at kaste bold eller lege vildt med hunden i et omfang, den ikke er vant til. Og pludselig står man med en haltende eller stresset hund. Gå i stedet en hyggelig tur sammen eller lad gæsterne gemme lidt af hundens foder på græsplænen, så kommer legen ned i tempo og hunden bliver træt på en rar måde.

- Familie og gæster kan let glemme, at en dør eller en låge skal holdes lukket, når de lige skal hente noget i bilen eller ud i haven og få frisk luft. Hvis du har en hund (eller kat), der ikke må smutte ud ad døren, så sæt et ”DYR I HUSET – HOLD DØREN LUKKET”-skilt på døren. Tjek i øvrigt også, at hunden har navneskilt på halsbåndet og er indmeldt i Dansk Hunderegister med korrekte oplysninger, så den kan returneres, hvis uheldet er ude.

DEL GERNE de gode råd

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem