En smuk hund er en fryd for øjet, men endnu vigtigere er det, at du deler hverdagen med en hund, der er velafbalanceret og velfungerende:

En mentalbeskrivelse viser, hvor din hunds mentale styrker og svagheder ligger - et redskab, du kan bruge ikke bare som opdrætter eller aktiv hundesportsudøver, men også som familiehundeejer.

Nu giver Dansk Kennel Klub dig som hundeejer mulighed for at lade din hund gennemgå den såkaldt ”udvidede mentalbeskrivelse” – hhv. på Sjælland (Holbæk) og Jylland (Mariager).

En udvidet mentalbeskrivelse er – som navnet antyder – en lidt mere omfattende gennemgang og længere beskrivelse af hundens reaktioner:

Hvor en ”almindelig mentalbeskrivelse” typisk varer ca. 30 min. pr. hund, løber den udvidede mentalbeskrivelse over ca. halvanden time pr. hund og inkluderer flere test-momenter end den ”den almindelige mentalbeskrivelse”, bl.a. med fokus på flokmentalitet, kampadfærd og trueadfærd.

Ved afslutning af udvidet mentalbeskrivelse vil en af mentalbeskriverne gennemgå hundens reaktioner på de enkelte momenter og svare på spørgsmål.

Den udvidede mentalbeskrivelse bruges bl.a. af specialklubberne til avlskåring af de racer, der har dette som avlskrav.

Deltagelse på disse to specifikke udvidede mentalbeskrivelser er for ALLE racer, også dem der ikke har fået udarbejdet en ønskeprofil. Alderskravet er 2 år. Pris: Kr. 900 pr. hund.

Læs mere om den udvidede mentalbeskrivelse her

Tilmelding via hundeweb:

Mariager den 4. september - Tilmeldingsfrist 20. 08. 2021
Ved spørgsmål er du velkommen til at skrive til testleder på dagen, Grethe Nielsen, på grethe@gejsinglund.dk


Holbæk den 17. oktober - Frist: den 29. 08. 2021
Ved spørgsmål er du velkommen til at skrive til testleder på dagen, Helle Mulvad, på ha.mulvad@gmail.com