MENU

Rammerne for genåbningen er på plads - nu venter vi på detaljerne

04.05.2021

Den politiske rammeaftale for yderligere genåbning er på plads - nu afventer vi de generelle retningslinjer for kulturområdet, før vi i DKK kan fastlægge de specifikke retningslinjer for hundesportsområdet

Politikerne indgik sent i nat en ny rammeaftale, der skal gælde fra torsdag den 6. maj, og de overordnede politiske aftaler blev meldt ud her til morgen. Du kan læse hele den politiske rammeaftale på Justitsministeriets hjemmeside her

Næste skridt er, at Kulturministeriets embedsmænd formulerer generelle retningslinjer for hele kulturområdet ud fra den politiske aftale.
Kulturministeriet har i dag ikke kunnet svare på, hvornår vi kan forvente, at de offentliggør deres nye generelle retningslinjer - sædvanligvis går der et par dage, dog enkelte gange har vi måttet vente helt op til en uge.

Først når generelle retningslinjer for kulturområdet foreligger, kan vi i DKK som sektorpartner bearbejde de generelle retningslinjer og definere de specifikke og detaljerede retningslinjer for de enkelte aktiviteter indenfor hundesportsområdet.

Det ved vi med sikkerhed

Retningslinjer gældende pr. 6 maj 2021:

  • forsamlingsloftet indendørs hæves fra 10 til 25 personer.
  • forsamlingsloftet udendørs hæves til 75 personer.
  • forsamlingsloftet for idræt for personer over 70 år hæves fra 10 til 25 personer, så det følger det indendørs forsamlingsloft.
  • det er tilladt for personer mellem 18 og 70 år at dyrke idræt indendørs (mod fremvisning af gyldigt coronapas) i foreningsregi.
  • der åbnes for AL idræt (herunder også for idræt, der ikke foregår i organiseret regi) for følgende aldersgrupper:
    - for børn og unge under 18 år
    - for personer over 70 år.
  • Kravet om coronapas vil gælde, uanset hvor mange der deltager i idrætsaktiviteten. Arrangøren har forpligtelse til at påse, at kravet om coronapas er opfyldt.
  • Det er igen muligt at afholde generalforsamlinger, ligesom der er kommet lempelser, der gør det muligt at afholde idrætssommerlejre til glæde for især børn og unge.

Det kan vi endnu ikke svare på:

Da vi endnu ikke har alle informationer, kan vi desværre endnu ikke svare på spørgsmål om:

  • detaljer for afholdelse af udstillingerne i Vejen
  • detaljer for afholdelse af specifikke arrangementer i specialklub- og kredsregi
  • detaljer om hvilke ordninger indenfor planen for større forsamlinger og arrangementer, de enkelte hundesportsaktiviteter hører under.

Vi bliver derfor nødt til at bede jer om at væbne jer med tålmodighed lidt endnu – og vi lover at melde ud, så snart vi ved mere!

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem