De første restriktioner blev som bekendt indført på pressemøde den 11. marts 2020, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede store dele af samfundet ned, men den 10. september er det slut - måske midlertidigt, men forhåbentlig for altid: Ikke flere coronarestriktioner! Fra og med på fredag er dansk hundesport – efter 18 måneder - endelig corona-restriktions-fri.

De sidste restriktioner skulle ellers have været gældende helt frem til 1. oktober.

Det betyder, at kravet om coronapas er ophævet for alle større idræts- og kulturarrangementer allerede fra den 1. september. Ligeledes er de såkaldte sektorspecifikke retningslinjer, dvs. DKK´s specifikke Covid-19-retningslinjer for hundesporten, ophævet fra og med 1. september og er erstattet af sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger i samfundet om smitteforebyggende adfærd mv.

Retningslinjerne er derfor fjernet fra DKK´s hjemmeside og er erstattet af henvisninger til relevante hjemmesider, bl.a. Sundhedsstyrelsen.

At covid-19 ikke længere kategoriseres som samfundskritisk sygdom betyder, at den ikke anses som værende til fare for væsentlige funktioner i samfundet såsom sundhedsvæsnet. Men man vil stadig kunne blive smittet med og syg af covid-19. Derfor opfordrer DKK til, at hundesportsudøvere, opdrættere, frivillige mv. holder fast i de gode skikke og opmærksomhedspunkter, som coronavirus har ført med sig.

Se bl.a. følgende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne for samfundet generelt, herunder i idræts- og foreningslivet:

Følgende er gældende på idræts- og foreningsområdet pr. 1. september 2021

RESTRIKTIONER PÅ KULTURMINISTERIETS OMRÅDE

  • Der gælder ingen restriktioner for sport- og fritidsaktiviteter.
  • Erhvervsdrivende, private kulturinstitutioner og foreninger må som udgangspunkt gerne stille strengere krav til sine gæster, end loven foreskriver – f.eks. om coronapas eller brug af mundbind/visir.
  • Der gælder en kraftig opfordring til, at uvaccinerede elever, kursister, deltagere og ansatte ved fremmøde kan fremvise en negativ covid-19-test samt lader sig teste to gange ugentligt.

RESTRIKTIONER PÅ ERHVERVSMINISTERIETS OMRÅDE

  • Der gælder ikke længere krav for følgende brancher: Konferencer, møder, messer, dyrskuer og markeder. Krav om f.eks. coronapas, skiltning og arealkrav er derfor ikke længere gældende.

RESTRIKTIONER I FORHOLD TIL IND- OG UDREJSE

Desuden er der pr. 4. september ændrede rejsevejledninger, som kan læses her

Hvis du har spørgsmål til udmeldingerne eller hvad der er gældende/ikke gældende er du naturligvis altid velkommen til at kontakte DKK´s Information på post@dkk.dk eller tlf. 56 18 81 00.