MENU

På fredag er dansk Hundesport restriktions-fri!

06.09.2021

Fordi covid-19 pr. 10. september ikke længere kategoriseres som en ”samfundskritisk sygdom”, ophæves restriktionerne for bl.a. kultur- og idrætslivet samt for afholdelse af større arrangementer – det betyder, at alle restriktioner for hundesporten forsvinder. På DKK´s facebook-side fejrer vi det med en konkurrence!

De første restriktioner blev som bekendt indført på pressemøde den 11. marts 2020, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede store dele af samfundet ned, men den 10. september er det slut - måske midlertidigt, men forhåbentlig for altid: Ikke flere coronarestriktioner! Fra og med på fredag er dansk hundesport – efter 18 måneder - endelig corona-restriktions-fri.

De sidste restriktioner skulle ellers have været gældende helt frem til 1. oktober.

Det betyder, at kravet om coronapas er ophævet for alle større idræts- og kulturarrangementer allerede fra den 1. september. Ligeledes er de såkaldte sektorspecifikke retningslinjer, dvs. DKK´s specifikke Covid-19-retningslinjer for hundesporten, ophævet fra og med 1. september og er erstattet af sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger i samfundet om smitteforebyggende adfærd mv.

Retningslinjerne er derfor fjernet fra DKK´s hjemmeside og er erstattet af henvisninger til relevante hjemmesider, bl.a. Sundhedsstyrelsen.

At covid-19 ikke længere kategoriseres som samfundskritisk sygdom betyder, at den ikke anses som værende til fare for væsentlige funktioner i samfundet såsom sundhedsvæsnet. Men man vil stadig kunne blive smittet med og syg af covid-19. Derfor opfordrer DKK til, at hundesportsudøvere, opdrættere, frivillige mv. holder fast i de gode skikke og opmærksomhedspunkter, som coronavirus har ført med sig.

Se bl.a. følgende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne for samfundet generelt, herunder i idræts- og foreningslivet:

Følgende er gældende på idræts- og foreningsområdet pr. 1. september 2021

RESTRIKTIONER PÅ KULTURMINISTERIETS OMRÅDE

  • Der gælder ingen restriktioner for sport- og fritidsaktiviteter.
  • Erhvervsdrivende, private kulturinstitutioner og foreninger må som udgangspunkt gerne stille strengere krav til sine gæster, end loven foreskriver – f.eks. om coronapas eller brug af mundbind/visir.
  • Der gælder en kraftig opfordring til, at uvaccinerede elever, kursister, deltagere og ansatte ved fremmøde kan fremvise en negativ covid-19-test samt lader sig teste to gange ugentligt.

RESTRIKTIONER PÅ ERHVERVSMINISTERIETS OMRÅDE

  • Der gælder ikke længere krav for følgende brancher: Konferencer, møder, messer, dyrskuer og markeder. Krav om f.eks. coronapas, skiltning og arealkrav er derfor ikke længere gældende.

RESTRIKTIONER I FORHOLD TIL IND- OG UDREJSE

Desuden er der pr. 4. september ændrede rejsevejledninger, som kan læses her

Hvis du har spørgsmål til udmeldingerne eller hvad der er gældende/ikke gældende er du naturligvis altid velkommen til at kontakte DKK´s Information på post@dkk.dk eller tlf. 56 18 81 00.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem