Derfor har vi i dag holdt møde i det, vi endte med at kalde ”Optimist-klubben”: Den arbejdsgruppe, der arbejder med Covid-19-reglerne i forbindelse med afviklingen af vores planlagte Covid-19-tilrettede udstillinger med bestyrelsesformand Jørgen Hindse og udstillings- og næstformand Wilfred Olsen ved roret.

For vi forventer stadig at afvikle Roskilde-udstillingerne 7. – 9. maj 2021! Det bliver helt sikkert ikke på den måde, vi plejer at gøre det, for verden er som bekendt en anden, og situationen ændrer sig hele tiden. Men nu ved vi mere, end vi gjorde i pandemiens første bølge, testmulighederne er optimerede, og vaccinationerne er i gang. Det nærer vores håb om, at der kan findes gode løsninger til, hvordan vi igen kan samles. Og det er netop det, vi har arbejdet på i dag:

For hundeejernes lyst til at samles i fællesskab er intakt, og vi glæder os som arrangør til, at vi igen kan tilbyde nogle helt forrygende dage i hundens tegn – og i DKK står vi sammen om at skabe en sundhedsmæssig forsvarlig og realistisk genåbning og tilbagevenden, så vi kan tilbyde trygge rammer i det indeværende års hundesportssæson.

Det er superpositivt, at der endelig er kommet en lidt mere langsigtet genåbningsplan – der også inkluderer indendørs hundesport. Men for DKK er det ikke hensigtsmæssigt, at vi pt. venter på detaljerne i genåbningsplanen - ikke mindst i forhold til at sikre en ansvarlig planlægning. Heldigvis har vi i DKK har vi mange års erfaring i at arrangere store og trygge udstillinger ud over det sædvanlige, og på tværs af huset samarbejder vi tæt om at bidrage til en sundhedsmæssig forsvarlig genåbning af alle vores aktiviteter.

Men selv om vi kæmper for at få det hele til at gå op i en højere enhed, så afhænger afgørelsen af, om vi kan gennemføre eller ej, desværre ikke af os. Og der kommer neglebidningen ind i det:Vi forventer nemlig at høre en udmelding fra myndighederne indenfor de næste 48 timer.

Vi er klar til at rykke hurtigt i samme øjeblik, myndighederne giver tilladelse til større forsamlinger. Så derfor har vi i dag fortsat planlægningen med fornyet intensitet, og på mødet har vi bl.a. brainstormet om adfærdsregulering, crowd-management, smittesporing, coronapas, mundbind, rengøring osv. – for vi har et ansvar for sikre vores deltageres, medarbejderes, dommeres og frivilliges sikkerhed. Og vi elsker det, vi laver. Så vi holder vejret lidt endnu – det håber vi også, at I gør ...