MENU

Højsæson for hotspots

23.07.2021

Hotspots er smertefulde, og hudinfektionen breder sig hurtigt, så hold ekstragodt øje med din hunds pels her i sommerhalvåret, hvor det som nu er varmt og fugtigt, og hvor mange hunde bader ofte.

I sommerhalvåret, hvor det som nu er varmt og fugtigt, er det højsæson for hotspots hos vores hunde. Hotspots, som også kaldes fugteksem, er en akut opstået væskende hud-infektion, som kan opstå, når der er gået hul på huden, og hudens normale forsvarsbarriere er brudt.

Hotspots forårsager intens kløe og kan være meget smertefulde, og hunden vil ofte slikke, kradse og bide i huden, hvor der opstår blødende læsioner og infektion. Infektionen breder sig hurtigt, og derfor er det vigtigt at få taget hånd om og igangsat en behandling hurtigst muligt.

Derfor opfordrer DKK dig til, at du hver eneste dag gennemgår hundens pels – og husk også at få kigget grundigt efter under ører, i hudfolder, under halsbåndet, i lysken osv.

Alle hunderacer kan blive ramt, men hotspots er hyppigt forekommende hos racer med lang og/eller tæt pels, ligesom hunde, der bader meget, er særligt udsat, da bakterier har bedre vækstbetingelser i en varm, våd og tæt pels.

Vi har talt med dyrlæge Julie Muxoll Schrøder fra Evidensia Dyrehospital i Faxe, om hvordan man bedst behandler et hotpot:

Se med på videoen på Dansk Kennel Klubs facebookside

Læs mere om behandling af hotspots på Evidensia Dyrehospitals hjemmeside

Og tip gerne en ven, der skal kende til hotspots – del, tag og send informationen videre.

Ps. Den søde labrador, Queenie, fik lidt at slappe af på, inden dyrlægen skulle klippe pels og rense hotspottet, fordi området var lige under øret. Hun blev vækket igen umiddelbart efter og kom hjem igen samme formiddag. Nu er hun frisk, under opsyn og i videre behandling, der består i at holde såret rent, tørt og fri for kradsende hundepoter, og såret heler fint.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem