Det betyder blandt andet, at vi fra 21. april må mødes 10 mennesker indendørs og 50 mennesker udendørs, når forsamlingsforbuddet lempes.

Sådan lempes forsamlingsforbuddet

Indendørs forsamlingsforbud:

21. april: 10 personer

6. maj: 25 -

21. maj: 50 -

11. juni: 100 -

1. august: Det lille forsamlingsforbud afskaffes

Udendørs forsamlingsforbud:

21. april: 50 personer

6. maj: 75 -

21. maj: 100 -

11. juni: Forsamlingsforbud afskaffes

Partierne har besluttet at mødes før hver enkelt genåbningsdato for at vurdere den aktuelle smittesituation.

Der åbnes for indendørs idræt

Alle idrætsgrene åbnes for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år uden coronapas. Her gælder et forsamlingsloft på 25 personer.

Forsamlingsloftet på 25 for idræt for børn og unge omfatter også idrætsaktiviteter, hvor personer over 18 år deltager, hvis disses tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlig afvikling.

Der åbnes desuden for indendørs idræt i organiseret regi for voksne over 70 år med coronapas og forsamlingsloft på 10 personer.

Resten af voksengruppen bliver ifølge genåbningsplanen inkluderet i indendørs-træningen 14 dage senere (pr. 6. maj).

Med aftalen bliver også den såkaldte superligaordning genoptaget pr. 21. april, så fodboldfans fra på onsdag igen kan komme på stadion. Her vil det være muligt at inkludere tilskuere til fodboldkampe med adskilte sektioner af højst 500 siddende tilskuere med 1 meters afstand. Der vil være krav om coronapas.

I forlængelse heraf holder vi fra Dansk Kennel Klubs side bl.a. øje med, hvad regeringens hurtigtarbejdende ekspertgruppe - forhåbentlig snart - melder ud i forhold til planer om at få bl.a. tilskuere tilbage til idrætsbegivenheder.

Da den politiske aftale blev indgået i nat, er der derfor naturligvis endnu mange praktiske spørgsmål, uklarheder og detaljer, som vi i de kommende dage skal have afklaret – og det arbejde er vi allerede i fuld gang med. Vi mangler fortsat de endelige detaljer, som følger med bekendtgørelsen fra Kulturministeriet, men så snart vi kender dem, opdaterer vi naturligvis DKK´s Covid-19-retningslinjer for hundesport. Vi forventer en udmelding i løbet af uge 16.