For at få det, skal den en tur omkring (en dansk) dyrlæge. Ud over oplysninger om hunden, skal dens ID-mærkning stå i passet, ligesom der som minimum skal oplyses om rabiesvaccination og eventuelle revaccinationer. Foto er ikke obligatorisk, så du bestemmer selv, om du vil indsætte et foto af hunden i dens pas. Passet gælder for én enkelt hund. Hvalpe kan derfor ikke stå opført i tævens pas. De skal have deres egne individuelle pas.

Reglerne for rejse med kæledyr kræver, at ejer og hund rejser sammen. Ejer er defineret som den person, der står opført i hundens pas. Husk derfor at anføre ejerforhold og underskrive som ejer i hundens pas; i princippet kun ejeren, der må rejse med en hund, hvis den skal være omfattet af de almindelige rejseregler i Kæledyrsforordningen (dvs. ikke-kommerciel transport). Hvis det er manden, der står opført som ejer i passet, må hans kone faktisk ikke rejse alene over en grænse med hunden.

Læs mere om selskabsdyrspasset på Fødevarestyrelsens hjemmeside

På Fødevarestyrelsens hjemmeside er der desuden en guide, hvor du kan få svar på, hvilke regler der gælder ved rejse til forskellige lande ved at besvare en række spørgsmål om rejsen