MENU

Dansk Kennel Klub præsenterer: Organisationens nye stamtavle

12.01.2021

I Dansk Kennel Klub er vi stolte af – endelig – at kunne præsentere en opgave, som mange medarbejdere på tværs af organisationen har brugt mange arbejdstimer på, for at vi kunne få alle detaljer, ønsker og behov til at gå op i en højere enhed:

DKK´s nye, moderne, fremtids- og kopisikre stamtavler!

VI GIVER HUNDEEJERNE EN ”ANE-BOG”
• Formatet er A5 - stamtavlen kan lukkes op og læses som en bog
• Moderne i udtryk og design med DKK-hunden som bærende grafisk element - som vækker genkendelse både herhjemme og i udlandet
• Sikret mod kopiering med bl.a. hologram, vandmærke og DKK-formandens signatur, der garanterer stamtavlens ægthed
• Stamtavlen er trykt på højkvalitets 120 grams papir med indfarvede mønstre på både forside og inderside, hvilket giver certifikatet større ”lækkerhedsværdi”
• På forsiden er desuden påtrykt et BASIS+logo, hvis hunden, som certifikatet tilhører, er opdrættet ud fra specialklubbens og DKK’s avlsanbefalinger.

NYE MULIGHEDER MED NYT STAMTAVLEDESIGN
• Alle informationer opføres på hhv. dansk og engelsk - fordi hundefolk arbejder over grænser både indenfor opdræt og hundesport - og for at fremtidssikre DKK´s stamtavler:
Ifølge FCI´s avlsregler skal stamtavlens aner pr. 2021 skal vise:
Farve, typer af hårlag, størrelse, race(-varianter), f.eks. relevant for racer som belgiske hyrdehunde samt racer, der kan samparres (f.eks. pudel/flerfarvet pudel og Grønlandshund/Canadian Eskimo Dog.) Oplysningerne fremgår af hunden og dens aner i 3 generationer - på engelsk
• Giver mere plads til længere navne (nu op til 50 anslag) også i 3. generation
• Viser nuværende og tidligere registreringsnumre (hvis hunden er importeret fra udlandet)
• Viser sundhedsresultater samt titler på hundens aner - også i 3. generation.

Den opdaterede DKK-stamtavle afspejler de informationer, der er opført i hundeweb og gør det dermed nemmere at gennemskue, også for kolleger i udlandet eller andre, der ikke har adgang til hundeweb.

Fremadrettet fremsendes DKK´s stamtavler fladt og ubøjet i A4-format, således at den enkelte hundeejer eller opdrætter selv kan beslutte, om stamtavlen ønskes ”knækket” på midten. Derfor pakkes stambøgerne fremadrettet ikke i plasticmapper fra DKK, men disse sendes med.

Så her er den: Vi håber, I tager rigtig godt imod Dansk Kennel Klubs nye stambog!

Læs mere om tankerne bag designet, hvordan DKK har sikret stamtavlen mod kopiering, en forklaring på forkortelser og meget mere her: https://www.dkk.dk/stambog/stamtavleinfo

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem