MENU

Corona-restriktioner forlænges til 28. februar

29.01.2021

Kampen for at holde covid-19-smitten nede medfører nu, at de nuværende corona-restriktioner forlænges – foreløbig frem til 28. februar 2021.

Regeringen har besluttet at forlænge de restriktioner, der skal bekæmpe smittespredning i samfundet – det er en fælles kamp, som DKK naturligvis bakker op om.

Samtidig sender vi en varm tanke til vores mange kredser og klubber, som nu må væbne sig med endnu mere tålmodighed – og lave endnu flere krumspring for at arrangere træning og aktiviteter for medlemmerne. Og til vores mange medlemmer, som for øjeblikket må undvære fællesskabet.

Vi håber, at I alle er ved godt mod – og er klar til at give den gas, når vi er ude på den anden side.

De gældende restriktioner på hundesportsområdet er i korte træk:

  • Afstandskrav på to meter i det offentlige rum.
  • Krav om mundbind eller visir ved benyttelse af offentligt tilgængelige steder som f.eks. toiletter.
  • Lokaler, hvor der udøves hundesports- og foreningsaktiviteter, skal fortsat holdes lukkede for offentligheden. Må dog benyttes til gennemgang.
  • Forbuddet mod at afholde og deltage i indendørs hundesportsbegivenheder er stadig gældende.
  • Forsamlingsloft på max 5 personer. Undtaget herfor er professionelle idrætsudøvere.
  • Det såkaldt ”store forsamlingforbud” bortfalder. Det betyder bl.a., at det ikke længere er muligt at have siddende publikum op til 500 personer hverken indendørs eller udendørs.
  • Ligeledes er undtagelsen for børn og unge til og med 21 år og muligheden for at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter pt. ikke gældende.
  • Desuden er der ikke længere en undtagelse for afholdelse af generalforsamlinger og repræsentantskabsmøder.

Til gengæld er indført flg. undtagelser:

  • Personer, der er til stede i kraft af deres ansættelsesforhold, f.eks. trænere eller dommere, tæller ikke med i opgørelsen af de 5 ovenstående personer ved f.eks. træning eller prøveafholdelse.
    DKK vurderer, at der - for at kunne benytte sig af denne undtagelse - skal der foreligge en skriftlig (ansættelses-)aftale mellem kreds/klub og den enkelte instruktør/medhjælper/dommer. Der behøver dog ikke være tale om, at den enkelte skal honoreres for sit arbejde med løn.
  • For hundesportsarrangementer, hvor alene personer fra samme husstand eller alene personer, som er hinandens nærmeste pårørende (dvs. en persons ægtefælle, faste samlevende, faste partner, forældre, børn, herunder børn af ægtefæller, faste samlevende, faste partner samt plejebørn, og søskende), deltager, må der dog være op til 10 personer til stede på samme sted samtidig.

Retningslinjer for parring i ind- og udland/Rejserestriktioner:

  • De gældende rejserestriktioner er ligeledes forlænget til og med 28. februar. I Danmark frarådes alle rejser til hele verden. Myndighederne har skærpet tonen og understreger, at man kun bør kun rejse ud, hvis man har et særligt, helt uopsætteligt formål.
  • Der er forskellige regler, alt efter om du er dansk statsborger, der rejser UD af Danmark, og udenlandsk statsborger, der rejser IND i Danmark:

Du kan som altid finde mere uddybende information i DKK´s opdaterede Covid-19-retningslinjer for hundesport

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem