MENU

Vask hænder men lad være med at panikke

13.10.2020

"Ro på", mener DKK: "Overførsel af virus fra mennesker til pattedyr er i teorien mulig, men anses for sjældent på nuværende tidspunkt", udtaler Dyrlægeforeningen.

Måske har du også læst artiklen fra TV2.dk, hvor to professorer opfordrer til at vaske hænder, hver gang du har klappet din hund?

DKK vil gerne mane til ”ro på” i forhold til coronasmitte og det, at kæle med din hund – eller med andres.

Formand for Den Danske Dyrlægeforenings Faggruppe Familiedyr, Christine Fossing, har over for DKK understreget, at ”man ikke kan udelukke mekanisk transmission af virus, hvis en smittet person rører ved et dyr, og en rask person umiddelbart herefter rører ved samme sted. Men at det sandsynligvis er samme forhold, som for alle andre slags overflader.”

Det fremgår desuden af Dyrlægeforeningens hjemmeside, at: ”Overførsel af virus fra mennesker til pattedyr er i teorien mulig, men anses for sjældent på nuværende tidspunkt, og menneske til menneske-transmission er den primære smittevej for COVID-19. Man anser derfor stadig på nuværende tidspunkt dyr for at udgøre en meget begrænset smitterisiko for mennesker.

Det er også vigtigt at påpege, at alle tilgængelige oplysninger tyder på, at hvis man følger de generelle anvisninger om hygiejne og afstand, er sandsynligheden for at katte og hunde bliver inficeret, og at de kan fungere som kilde til COVID-19-infektion hos mennesker, meget lav.

”Læs mere om coronavirus og smitte fra kæledyr på Dyrlægeforeningens hjemmeside

Er du stadig nysgerrig efter at vide mere, så tjek TV2 Go’Morgen i dag kl. ca. 9.10, hvor DKK’s adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen, er i studiet for at diskutere emnet.
Pas på dig selv, hinanden og husk, at både du og din hund har brug for knus og kærtegn hver dag.

Læs alle DKK´s råd til at tackle en hverdag med hund under corona-pandemien HER

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem