Restriktionerne træder efter planen i kraft allerede i morgen, fredag den 6. november, og varer foreløbig fire uger frem.

Restriktionerne indebærer blandt andet, at alle indendørs idrætsfaciliteter i de syv kommuner lukkes ned, at indbyggere skal holde sig inden for kommunegrænserne, og at undtagelserne til forsamlingsforbuddet på 10 personer i forbindelse med børne- og ungeidrætten bortfalder.

Restriktionerne gælder for kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø.

Ifølge borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, skal det være muligt for samfundskritiske funktioner at passere kommunegrænser, men hvad udtrykket dækker over, er endnu ikke defineret. Desværre kan hundesport ikke karakteriseres som ”samfundskritiske funktioner”, så har du planlagt at tage en tur til konkurrence eller træning i Nordjylland i de kommende 4 uger, skal du nok revurdere planerne.

Læs flere detaljer om de nordjyske restriktioner her:

https://coronasmitte.dk/restriktioner-i-nordjylland?fbclid=IwAR0gxa21sVJQhFsdQLpOsiwxwS2Hi99_O0vKoQXSkxV_29EOmzhQdRAQjmE