MENU

Status på samlet DRU puljeoverførsel

03.12.2020

Dansk Racehunde Union har den 21/11–2020 besluttet at nedlægge klubben. Den siddende bestyrelse afvikler således klubben frem mod 31. december 2020. Medlemmerne af DRU har fået tilbud om en samlet overførsel til DKK; hvilket 170 medlemmer har taget imod. Blandt dem er 48 ud af de 51 kenneler, der var i DRU. Deres kennelmærke skal godkendes af FCI og hvis det allerede er optaget i FCI, så skal der ansøges om et andet. Denne procedure vil være gratis for DRU-medlemmer – der indmelder sig i DKK som en del af denne puljeoverførsel.

Alle disse 170 tidligere DRU medlemmer skal for at overføre deres levende hunde betale et medlemskab i DKK. Det dækker de omkostninger, som DKK har ved overførslerne.

Fra 1. januar 2021 vil disse nye medlemmer og deres hunde være normalt omfattet af DKK’s regler – på linje med nuværende DKK medlemmer. Der vil ikke blive godkendt nye medlemmer, der er disciplinært udelukkede af DKK og/eller af DRU.

Dansk Kennel Klubs Forretningsudvalg holdt mandag den 23. november et møde med de 5 specialklubber, der kan forvente fleste nye hunde og fleste nye medlemmer (deres racer dækker 43 af 48 kenneler). Det var et meget positivt møde, hvor alle parter så frem til at byde de nye velkomne i DKK.

Specialklubberne blev opfordret til at få udarbejdet en pjece, som DKK kan sende til de overførte hunde i det nye år. Flere specialklubber har i forvejen disse pjecer, som rutinemæssigt vedlægges alle DKK-stambøger.

Aner på de overførte hunde bliver registreret, så vi kender baggrunden på hundene. Aner, der kommer fra ikke-FCI anerkendte klubber, bliver markeret med ”NON-FCI”. Evt. deltagelse på DRU avlsgodkendelsesarrangementer har ingen praktisk betydning – disse hunde er på linje med øvrige DKK hunde umiddelbart godkendt til almindelige Basis stambøger.

Dansk Kennel Klub har gennem mere end 30 år haft overførsler – og erfaringen er, at der bliver taget godt imod nyt blod (i form af hundene) og nye medlemmer. Når vi i årene efter har kigget på disse overførsler, har de via bl.a. stambogsføring, registrering af sundhedsresultater, udstillingsdeltagelse og kursusdeltagelse mangefold økonomisk lagt penge i DKK.

Fra 1. januar 2021 lukker Dansk Kennel Klub ned for denne puljeoverførsel og vender tilbage til de almindelige regler for overførsler, der kan findes på DKK´s hjemmeside.

Dansk Kennel Klub ser frem til at klubber og medlemmer tager godt imod de nye hunde og ejere som overføres til DKK.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem