MENU

Opdrætteren og de 5 danske nationalracer som kunstprojekt

17.11.2020

Den tjekkiskfødte kunstner, dværgschnauzeropdrætter og eksteriørdommer Katerina Cechova er idemand og kunstner bag et støtteprojekt, hvor alle indtægterne doneres ubeskåret til Dansk Kennel Klub.

Suppleret af en lille arbejdsgruppe bestående af så stærke kapaciteter som eksteriørdommer Charlotte Høier og allrounddommer Svend Løvenkjær, har Katerina Cechova udarbejdet en række kunstværker, som kun sælges i yderst begrænset antal.

Baggrunden for udviklingen af kunstprojektet var august måneds meddelelse om, at DKK var nødsaget til at afskedige en række medarbejdere. Katerina tænkte:

”Hvorfor ikke skabe nogle kunstværker, der kan sælges til fordel for DKK?”

Støttearbejde er ikke nyt for Katerina; hun har tidligere udarbejdet flere kunstværker, hvor en del af overskuddet går til godgørende formål, så der var ikke langt fra tanke til handling. Katerina Cechovas udgangspunkt havde været blot et enkelt kunstværk, der satte fokus på de fem danske nationale hunderacer, men som arbejdet med kunstprojektet skred frem, udviklede det sig snart til at omfatte endnu et værk – ”The Breeder”.

Hele projektet er økonomisk støttet af Dværgschnazerklubben og Dansk/svensk Gårdhundeklub, der har finansieret trykningen af de kunstplakater, der er sat til salg på DKK´s webshop.

”The Breeder”

Ulven var det allerførste dyr, der blev tæmmet af mennesket. Siden da har den tæmmede ulv udviklet sig til vore dages hund, og mennesket har over tid indrettet opdrættet af hunden med henblik på at fremavle bestemte egenskaber, der skulle tjene forskellige formål, f.eks. jagt, fragt eller vagt. Man kan vel næsten sige, at mennesket havde en finger med i spillet…

Michelangelos fresko ”Adams skabelse”, som er et udsnit af loftudsmykningen i Det Sixtinske Kapel, illustrerer skabelsesberetningen, hvor Gud med sin finger ”ånder liv” i Adam - det allerførste menneske.

Freskoen har været inspirationen til Katerina Cechovas kunstværk ”The Breeder”. Kunstneren fortæller, at hendes tanker bag kunstværket er at opfatte opdrætteren som Skaberen; Med lidenskab og stolthed giver opdrætteren liv og opdrætter med formål, med forudsigelighed og med bevarelse af racerne for øje.

For ligesom opdrætteren sætter sit fingeraftryk på de hvalpe, den enkelte ”producerer” – igennem valg af race, forældredyr, type og meget mere - havde Gud selvfølgelig også en finger med i spillet, da hunden blev skabt…
Se mere og køb kunstværket ”The breeder” på DKK´s webshop her

Danmarks Nationalracer

Kunstværket “Danmarks Nationalracer” er ligeledes trykt i 500 eksemplarer, men fås i to forskellige versioner, hhv. sort/hvid og bruntone. Kunstværket måler 50 x 70 cm, er trykt på 250 g mat papir med UV-stabilisationsfilter og koster kr. 149,-
Se mere og køb ”Danmarks Nationalracer” i sort/hvid her

og

Se mere og køb ”Danmarks Nationalracer” i bruntoner her

Der er flere kunstnyheder fra Katerina Cechovas hånd på vej i de følgende dage.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem