Gældende fra mandag den 26. oktober har regeringen og myndighederne indført nye corona-restriktioner. Det meddelte statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde fredag aften.

I DKK bakker vi op om myndighedernes retningslinjer og tiltag i kampen mod de stigende smittetal. Vi fortsætter med at rådgive vores kredse og klubber til at fastholde fællesskaberne med respekt for de nye regler og retningslinjer.

Vi er taknemmelige for, at arrangementer, som er planlagt til gennemførelse i denne weekend, den 24. – 25. oktober, kan afvikles som planlagt ud fra gældende restriktioner.

Pt. afventer vi ovenpå gårsdagens pressemøde de mere specifikke retningslinjer fra Kulturministeriet, som vi forventer at modtage i løbet af de kommende dage. Så snart vi har dem, vil vi justere DKK´s retningslinjer for hundesport.

Det ved vi om restriktioner gældende fra den 26/10-20:

Forsamlingsforbud

 • Fra mandag 26. oktober sænkes forsamlingsforbuddet fra max. 50 til 10 personer. Disse restriktioner er gældende de kommende 4 uger.
  - Indenfor idræt, herunder hundesport, er det nye forsamlingsforbud på max. 10 personer gældende for personer over 21 år.
  - Børn og unge er fritaget for det sænkede forsamlingsforbud. Det betyder, at for personer under 21 år fastholdes det gældende forsamlingsforbud på max 50 personer.
  - Ansvarlige personer over 21 år tilknyttet aktiviteten er ligeledes omfattet af forsamlingsforbuddet på max. 50 personer.
  - Muligheden for op til 500 siddende tilskuere gælder fortsat, hvis man overholder de tilhørende restriktioner. Det betyder, at det stadig er muligt at arrangere generalforsamlinger på op til 500 personer - forudsat deltagerne "i det væsentligste sidder ned på faste pladser med ansigterne i samme retning". Se mere på myndighedssiden coronasmitte.dk under punktet "Kan der afholdes generalforsamlinger.."

Det ved vi om restriktioner gældende fra den 29/10-20:

Mundbind og visir

 • Desuden er der indført krav om mundbind eller visir på alle offentligt tilgængelige steder indendørs. Det gælder også idrætsfaciliteter, klubhuse mv.
  - Krav om brug af mundbind vil gælde både kunder, besøgende og personale tilknyttet den pågældende facilitet.
  - Krav om brug af mundbind eller visir gælder ikke, når man sidder ned.
  - Kravet om brug af mundbind eller visir gælder ikke for udøvere under disses udøvelse af selve idræts-/hundesportsaktiviteten.
  - Kravet gælder dog umiddelbart før og efter.
  - Kravet om mundbind for idrætsinstitutioner vil være gældende fra den 29. oktober 2020 og foreløbig frem til 2. januar 2021.

Det nedsatte forsamlingsforbud vil med andre ord i høj grad påvirke aktiviteterne indenfor hundesport. DKK vil i løbet af de kommende dage undersøge, hvad udmøntningen får af betydning for bl.a. holdtræning og øvrige aktiviteter.

Vi vil herefter hurtigst muligt implementere de ændrede restriktioner i DKK´s retningslinjer for hundesport.

DKK´s corona-informationsside kan du løbende følge de seneste retningslinjer og fortolkningerne heraf, men også få råd og vejledning.

Se animation af de nye restriktioner HER