MENU

Hvorfor skal DKK´s udstationeringsaftale være obligatorisk for DKK-opdrættere?

03.03.2020

I går valgte DKK´s direktør, Jens Glavind - helt exceptionelt - at fjerne et opslag på DKK´s facebookside.

Vi havde lavet et opslag, der med link til dkk.dk fortalte, at en ny udstationeringsaftale pr. 1. marts ville blive obligatorisk for DKK-opdrættere – en nyhed, vi allerede havde forberedt opdrætterne på i december 2019.

Når SÅ mange i så hårde vendinger kritiserede et stykke arbejde, udført af administrationen, ville han sikre sig, at aftalen rent faktisk var gennemarbejdet.

Derfor er arbejdsgruppen, med DKK´s jurist Charlotte Vinter Dal, gået tilbage til skrivebordet, og vi gennemgår både jeres kommentarer på facebook, den svenske fodervært-aftale, som mange henviser til, og den nye udstationeringsaftale, DKK havde udarbejdet.
Vi kan se, ud fra mange af kommentarerne, at flere passager af aftalens ordlyd er blevet misforstået, og det er vi kede af. Derfor sørger vi nu for at præcisere indholdet, for en ny juridisk bindende aftale skal selvfølgelig ikke så nemt kunne misforstås! I den proces indarbejder vi naturligvis også jeres forslag til ændringer.

Årsagen til, at vi i DKK overhovedet synes, at det er nødvendigt 1) at udarbejde en udstationeringsaftale og 2) gøre den obligatorisk, er, at vi som hundenes forening altid og allerførst må have fokus på hundenes tarv.
Vi får her i administrationen generelt og hos juristen specifikt rigtig mange henvendelser om udstationeringsaftaler, der er gået galt – trods alle gode intentioner, mundtlige aftaler og DKK´s etiske anbefalinger for avl. Og taberen hver gang – det er ikke hverken opdrætteren eller udstationeringsværten – det er hunden!

Så primært for hundens skyld mener vi, at det er nødvendigt på skrift at lave meget præcise aftaler imellem opdrætter og udstationeringsvært – men naturligvis også for både opdrætterens og for udstationeringsværtens skyld.

Vi vender snarest muligt tilbage med en ny, endnu mere gennemarbejdet udstationeringsaftale

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem