I lighed med resten af HundeDanmark er vi i Dansk Kennel Klub lidt i chok ovenpå statsministerens pressemøde i aftes. Det er næsten uoverskueligt at skulle stille sit hundeliv i bero i næsten et halvt år, og i DKK forstår vi godt, hvis I har mange spørgsmål.

Mens vi i DKK har afventet myndighedernes seneste udmelding, har vi arbejdet med ”Plan A”, ”Plan B” og ”Plan C”, men gårsdagens pressemøde gav ikke alle de svar, vi havde håbet, og der er desværre stadig en række uklarheder, vi skal have belyst, før strategien ligger helt fast.
Igennem denne ekstraordinære krisesituation har vi DKK hele tiden taget udgangspunkt i ”salami-metoden” – afventet myndighedernes udmeldinger, sideløbende forholdt os til disse og taget et skridt ad gangen, en dag ad gangen; først marts og april, så maj og…

DKK´s bestyrelse har nu ”stukket hovederne sammen” - på afstand - for at arbejde med konsekvenserne for dansk hundesport, både på den korte og lange bane; Nu er vi nødt til at gå i detaljen, og pt. arbejder bestyrelsen bl.a. på at finde en løsning på udfordringen for de racer, der har avlskrav, diskuterer hvad vi stiller op med DM-kvalifikationer indenfor f.eks. rally og lydighed, om der er mulighed for evt. forlængelse junior-championater, hvad gør vi med Crufts-kvalifikationerne oma.

Men jo længere karantænen forlænges, jo flere spørgsmål vil der naturligvis dukke op – også spørgsmål, DKK ikke har eller kan give svar på, førend det bliver meldt ud fra officielt hold. Meget står og falder med de stadigt lukkede grænser, og lige netop det spørgsmål kan vi i DKK af gode grunde ikke besvare.
Har du konkrete spørgsmål, så send dem gerne til post@dkk.dk, og vi vil forsøge at besvare dem hurtigst muligt.