”Hold ved. Og hold ud”.

Sådan lød opfordringen fra statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde mandag. Her luftede hun forsigtigt, at en gradvis genåbning af Danmark kan komme på tale, hvis udviklingen i corona-smitten fortsat er under kontrol efter påske.

Statsministeren lagde dog ikke skjul på, at en fælles indsats i den kommende periode vil være altafgørende.

”Det værste, der kan ske, er, hvis vi slækker på kravene til os selv og hinanden. Vi skal gøre det modsatte” fastslog hun.

Derfor er opfordringen fra DKK ganske klar:

”Fra DKK´s side vil vi fortsat opfordre vores medlemmer, kredse, specialklubber og samarbejdspartnere til at tage medansvar for at hindre coronavirussens spredning og udvikling, så vi sammen kan få statsministerens ønske om en gradvis genåbning efter påske til at gå i opfyldelse. Derfor er vores klare anbefaling, at vi alle i den kommende tid holder fast i den midlertidige lukning af alle vore hundesportsaktiviteter”, siger bestyrelsesformand i DKK, Jørgen eHindse.

Længsel efter hundesportens fællesskab

I går lagde vi et opslag på DKK´s facebookside, hvor vi opfordrede vores medlemmer til at lægge en kommentar op og fortælle, hvad man savnede mest ved foreningslivet i DKK i disse corona-krisetider. Og savnet af det fysiske fællesskab gik igen i langt de fleste af kommentarerne.

”Der er ingen tvivl om, at gensynsglæden bliver stor, når vi igen kan åbne for alle hundesportsaktiviteterne DKK og vores kredse og specialklubber. Vi kender endnu ikke regeringens genåbningsplan, men hvis vi – med statsministerens ord – holder ved og holder ud lidt endnu, vil vi forhåbentlig snart kunne genoptage dele af vore aktiviteter,” siger Jørgen Hindse.