MENU

Coronavirus, karantæne og kæledyr

10.03.2020

De danske sundhedsmyndigheder og Den Danske Dyrlægeforening har sideløbende udarbejdet retningslinjer til dig som dyreejer om, hvordan du skal forholde dig i forhold til kæledyr og karantæne. Her får du de mest relevante udpluk for dig som hundeejer:

  1. Hvad skal jeg gøre af mit kæledyr, mens jeg er i karantæne?
    Er du i karantæne pga. coronavirus, anbefaler Fødevarestyrelsen, at du får dine kæledyr passet uden for hjemmet. Anbring derfor dit kæledyr i pleje, mens du er i karantæne. Er det ikke muligt, er dit kæledyr som udgangspunkt også omfattet af karantænen.
  2. Skal jeg være særlig opmærksom i forhold til tæt kontakt med mit kæledyr?
    Vask hænder hver gang du har været i kontakt med dit kæledyr. Undgå tæt kontakt med dit kæledyr. Undlad f.eks. at dele mad med dit dyr, eller lade dyret slikke dig i ansigtet.
  3. Kan jeg smitte mit kæledyr?
    Er du i karantæne, fordi du selv er bekræftet syg med coronavirus, bør du begrænse kontakten med kæledyr og andre dyr, hvis du er bekræftet syg med coronavirus, ligesom du vil gøre i forhold til mennesker. Selv om der ikke er rapporteret om kæledyr eller andre dyr, der er syge med COVID-19, anbefales det stadig, at mennesker, der er syge med coronavirus, begrænser kontakten med dyr, indtil der er mere information på området.
  4. Kan mit kæledyr smitte mig?
    Vi har på nuværende tidspunkt begrænset viden om coronavirus. Vi ved derfor ikke, om dit kæledyr kan blive syg som følge af smitten eller være smittebærer. Der er kun ét eksempel på fund af coronavirus hos en hund i Hong Kong. Vores anbefalinger til personer i coronakarantæne er lavet for at bidrage til at reducere risikoen for smittespredning - også selvom der på nuværende tidspunkt ikke er dokumentation for, at coronavirus kan smitte fra mennesker til dyr og omvendt.
  5. Må jeg selv lufte min hund?
    Kæledyr bør, hvis det er muligt, kun luftes i egen lukkede have, som ikke bør benyttes af andre.
  6. Kan min hund luftes, selvom jeg ikke har adgang til en privat have?
    Kæledyr kan undtagelsesvist, hvis der ikke er adgang til egen lukkede have, luftes i snor af en hundelufter. Vi anbefaler, at dit kæledyr ikke har kontakt til andre dyr eller mennesker under luftningen, samt at man er omhyggelig med at samle efterladenskaber op. Når du overdrager din hund, skal du følge gældende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne
  7. Min ven er i coronakarantæne og har bedt mig passe hans/hendes kæledyr. Er det farligt?
    Det er ikke farligt, at du passer din vens kæledyr, mens vedkommende er i karantæne. Det er ikke dokumenteret, at coronavirus kan smitte fra dyr til mennesker. Men da viden om coronavirus på nuværende tidspunkt er begrænset, anbefaler Fødevarestyrelsen af forsigtighedshensyn ved kontakt med dyr i karantænen en almindelig, god håndhygiejne gennem fx hyppig håndvask og brug af håndsprit, at du ikke deler mad med et dyr, eller lader dyret slikke dig i ansigtet, samt at du husker at samle efterladenskaber op ved hundeluftning. Når du overdrager din hund, skal du følge gældende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.
  8. Hvad gør jeg, hvis mit dyr har brug for dyrlægehjælp?
    Har du brug for akut dyrlægehjælp til dit dyr, og er du bekræftet syg med Coronavirus, skal du lade en rask person udenfor hjemmet tage dit dyr til dyrlægen. Du skal sørge for at give personen en fuldmagt til det.

Læs alle DKK´s råd og vejledninger til hundeejere HER

Du kan altid finde de nyeste opdateringer på: coronasmitte.dk

Vil du vide mere om coronavirus og kæledyr, så læs på Den Danske Dyrlægeforenings hjemmeside

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem