Måling af hund
Der vil fremover blive fulgt mere op på, om hundene er målt inden de stiller til start ved stævner.
Det kan være svært at måle en hund korrekt, hvis den ikke står stille eller hvis der tales om grænsetilfælde. I disse tilfælde måles hunden så godt som muligt på stævnet og hunden får lov at løbe i den klasse som 3 målinger indikerer. Derefter sendes hunden ”hjem og træne til at blive målt”. Eller hvis det er et grænsetilfælde skal der en ekstra dommermåling på. Der vil ikke blive skrevet i bogen og hunden skal inden næste stævne blive målt. Både DKK- og DcH-dommere kan måle hunden og skrive i alle bøgerne.
Der arbejdes på at holde måledage – det er også muligt at blive målt ude i klubberne hvor der er uddannet DKK eller DCH dommere tilstede. Så det behøver ikke være på stævnedagen, men også inden stævne.

Overgangsperiode er udløbet
Overgangsperioden er nu udløbet i henhold til forhindringernes udformning. Dette drejer sig fx om:
- Længdespring - bemærk nye mål.
- Balance og A - bemærk samlinger og ender.
- Vippe - samlinger, ender og stødabsorberende underlag.
- Pose - se længde på posedelen mv.
- Tunnel må ikke kunne ændre form i forbindelse med, at sandsække ligger på den samt at der skal ligge et sæt sandsække pr. Løbende meter. Hver sandsæk bør veje min 12–16 kg.
- Slalom - kontrast farver

Regler - Oprykninger
Klasse 1 - Er kun åben for hunde, der ikke er berettiget til deltagelse i en højere klasse.
For oprykning kræves 6 fejlfri placeringer, heraf mindst 3 i AG under mindst to forskellige dommere.
Det kan vælges at forblive i klasse 1 kalenderåret ud.
Dvs. hvis du har en hund som allerede har ovenstående 6 placeringer skrevet i bogen er hunden nu berettiget til at løbe klasse 2. Du kan også vælge at forblive i klasse 1 og rykke op i klasse 2 når du er klar til det. Men det gælder kun inden for kalenderåret du opnåede dine kl 2 oprykning.

Klasse 2 – Ønsker du ikke at rykke op i klasse 3, kan du ansøge til agility-udvalget om at forblive i klasse 2 kalenderåret ud. Dog mister du retten til DM point

Regler klasse 1-2-3
"Det er tilladt, at man efter diskvalifikation må færdiggøre sit gennemløb under konkurrencelignende forhold indenfor SBT. Dvs. at man færdiggør sit løb ved at følge banens forløb. Det er IKKE tilladt, at at gentage sektioner på banen - f.eks. at starte fra nr. 7, hvis man er blevet disket ved nr. 13.
Det er tilladt, at gentage enkelte forhindringer få gange. Evt. inklusiv 1-2 foregående forhindringer aht. hundens sikkerhed/løbelinje.
Dette betyder – at hvis du er diskvalificeret har lov til at gentage enkelte forhindringer igen. Eksempel. Hunden bliver diskvalificeret på Spring nr. 2 – du har selvfølgelig lov til at løbe videre. Da du kommer til balancen – springer din hund feltet, her har du så lov til at tage balancen om og skulle der være en tunnel inden balancen så den kan få en god opgang må du gerne tage denne med. Skulle din hund så springe A også, må du også her tage A om – bemærk venligst i reglen står der enkelte forhindringer få gange. Dommeren vil fløjte når der er 5-10 sekunder til at SBT er gået. Også er det bare om at finde udgange hurtigst muligt.

Ovenstående er en dansk regel, så kommer du til udlandet og skal starte stævner, er det deres regler der gælder.