MENU

Vælg hund med mere end øjne og hjerte

08.05.2019

Den 10., 11. og 12. maj får du mulighed for at møde ikke færre end 9.369 forskellige hunde af 273 forskellige racer. Og det er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at lukke et nyt pelset familiemedlem ind i dit hjem og hjerte.

Pressemeddelelse:

Når danskerne skal vælge, hvilken hund de skal have, begynder jagten ofte på Google eller online køb- og salgsportalerne. Her falbydes hvalpe af alle racer og aldre i alle prisklasser - men alt for ofte køber danskerne den, der ser mest nuttet ud, mener Dansk Kennel Klub.

- Alle hundehvalpe er skønne, men det allervigtigste, når du skal vælge hund, er faktisk, at du IKKE vælger med øjnene eller hjertet men i stedet med omtanke, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, Danmarks største forening for hundeejere af både racehunde og blandingshunde.

Mød race og specialist inden køb
Dansk Kennel Klub afholder fredag til søndag den 10., 11. og 12. maj årets første udendørs hundeudstilling på Dyrskuepladsen i Roskilde. Og et hundetopmøde mellem ikke færre end 273 forskellige hunderacer fordelt på 9.369 forskellige hunde er det optimale udgangspunkt, hvis du går med tanker om at inkludere et nyt nuttet, pelset og firbenet medlem til familien.
På en hundeudstilling kan du ikke købe en hundehvalp med hjem, men det er alligevel det optimale sted for potentielle hvalpekøbere at møde både voksne hunde og hvalpe og for at tale med de engagerede mennesker, der kender racen bedst.
- Dermed får du som hvalpekøber mulighed for at undersøge, om den race, du har forelsket dig i, nu også kan passe ind i dit liv og hverdag, forklarer Lise Lotte Christensen.
Selv om hundeudstillinger vel nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er, understreger Lise Lotte Christensen.
- Det er alfa og omega at få en race, som passer til det liv, du kan tilbyde en hund i lige præcis din husstand, forklarer hun. - Det er en klassisk brøler, at man køber hund efter udseendet og ikke har sat sig ind i »brugsanvisningen«. De enkelte racer ser ikke kun meget forskellige ud - de er også vidt forskellige indvendig. Og det er opdrætterne og ”brugerne” af racerne de allerbedste til at fortælle dig om, når du er på jagt efter dit nye firbenede familiemedlem.

Arbejde, hvalpesnak og børneleg
Weekenden byder nemlig ikke kun på en mulighed for at tage de mange hunderacerne i nærmere øjesyn - og se udvælgelsen af udstillingens bedste hund - du får også en helt unik mulighed for at opleve hundene arbejde og dermed til at vurdere, om du og din familie er det rette hjem til lige netop de egenskaber, den enkelte race består af.
Lørdag og søndag kan du opleve landets dygtigste konkurrencehunde konkurrere i hhv. lydighed, rallylydighed og dog dancing (sidstnævnte dog kun lørdag). Lørdag og søndag er det desuden muligt at se hundeverdenens hurtigløbere dyste i den internationale lure coursing-konkurrence, der afholdes i samme forbindelse med indkørsel fra Vor Frue Hovedgade.
- Det er de færreste, der ikke lader sig imponere over det fantastiske samarbejde mellem hund og fører eller den hastighed og elegance mynderacerne lægger for dagen, fortæller Wilfred Olsen, der er formand for DKK´s udstillingsudvalg.
Wilfred Olsen inviterer desuden besøgende til at slå vejen forbi DKK´s stand til både hvalpesnak og børneleg – her vil der dels være mulighed for at få en uforpligtende snak omkring opdræt og dels vil være mulighed for, at børnene kan tegne, male og bage sjove hundesmåkager.

Læs mere om udstillingen her: Roskilde 10.-11.-12. maj 2019

Adresse til Udstilling, Lydighed og dog dancing:

Roskilde Dyrskueplads
Darupvej
4000 Roskilde.

Adresse til Lure coursing (gratis adgang for tilskuere):
Vor Frue Hovedgade 6
4000 Roskilde.
Alle konkurrencer foregår udendørs.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem