- Lørdag meddelte norsk dyrlægeinstitut, at i alt 21 døde hunde bliver undersøgt, hvoraf 10 kommer til obduktion

- Søndag kunne dyrlægeinstituttet bekræfte sammenfald imellem data fra obduktionerne, men understreger samtidig, at det er meget komplekst og de kan ikke give en tidshorisont for hvornår de kan lave en endelig udmelding om sygdomsårsagen. Dog kan de udelukke følgende ting:

  • Der er meldt syge hunde med tilsvarende symptomer ind fra hele Norge.
  • Det er IKKE salmonella.
  • Det er IKKE Campylobacter.
  • Det er IKKE rottegift eller lignende, da de obdukserede hunde ikke havde indre skader, som forgiftning ellers ville forårsage. Denne udelukkelse omfatter dog ikke alle typer af toksiner, som kan forekomme naturligt.

- Bakterologisk test bekræfter fund af de to bakterier Providencia alcalifaciens og Clostridium perfringens i to sygdomsramte hunde; den ene levende (via afføringsprøve) og den anden fra obduktion. Der er altså fundet ens prøveresultater fra i alt fem hunde (fire obduktioner og en levende hund), men det er ikke muligt at konkludere noget endeligt.

- Der kom to yderligere hunde ind til obduktion i dag mandag

- Der forventes svar på flere prøver mandag eftermiddag

Følg med løbende her: https://www.nkk.no/aktuelt/alvorlig-sykdom-hos-hunder-ukjent-arsak-article159244-985.html?fbclid=IwAR10_4uweRM5LgvH5j0WbhFMlGUeU41rJH5ZsUPwxyqBIUwAD9bFQmQyLig