- Omkring 25 hunde er døde. Det er ikke bekræftet, at alle er døde af den samme sygdom, men symptomerne er sammenlignelige. Der kommer stadig dagligt rapporter ind på syge og afdøde hunde.

- Der er endnu ikke nogen endelig konklusion på, hvad der forårsager sygdommen.

- Symptomerne er stadig som i sidste uge: kraftig blodig diarre der tiltager hurtigt. Nogle hunde kaster op, men ikke alle. - Det norske veterinær-institut og levnedsmiddelstyrelsen har lavet obduktion på 10 hunde. 6 af obduktionerne, samt data fra en hund der overlevede viser tilstedeværelse af bakterien Providencia alcalifaciens. Der vil fortsat blive lavet obduktioner, samt andre tests i forsøg på at nå frem til en konklusion.

- Veterinær-instituttet og levnedsmiddelstyrelsen råder stadig til at undgå al kontakt mellem hunde, i tilfælde af at sygdommen kan smitte.

- Norsk Kennel Klubs bestyrelse vedtog mandag eftermiddag at aflyse alle udstillinger, prøver og konkurrencer indtil den 16. september.

- Bestyrelsen vedtog også, der ikke vil blive sendt landshold til FCI-mesterskaber indtil videre.

- Bestyrelsen anbefaler, at NKK's medlemmer ikke deltager i aktiviteter i udlandet.

Følg med løbende her: https://www.nkk.no/aktuelt/alvorlig-sykdom-hos-hunder-ukjent-arsak-article159244-985.html?fbclid=IwAR0c_mMWUHBNZgUI3SSYrxKjGUemYLAUWH-NSrywEbjUA8OFNpwSKTUfRwU