Når mange hunde skal være samlet ét sted, må sundhed gå frem for alt, og derfor ønsker Dansk Kennel Klub at tage alle nødvendige hensyn.

Den danske Fødevarestyrelse vurderer fortsat, at der ikke er tegn på, at den norske hundesyge, hvis årsag endnu er ukendt, skulle være kommet til Danmark. Det norske veterinærinstitut vurderer desuden, at fordi kun en enkelt hund i flere større hundehold er blevet syg, tyder det på, at den eventuelle sygdom ikke er specielt smitsom mellem hunde. Desuden er ikke tegn på, at sygdommen kan overføres til hverken andre dyr eller mennesker.

I løbet af den forgangne weekend har det norske Mattillsyn modtaget 8 nye rapporter om hunde, der lider af de samme symptomer, det vil sige blodig diarré og en hurtigt forværrende almentilstand.

Derfor anbefaler det norske Mattillsyn fortsat, at norske hundeejere begrænser nærkontakt mellem hunde i Norge.

Og derfor har DKK´s bestyrelse (i lighed med Sverige) dags dato valgt at forlænge vores udelukkelse af hunde bosiddende i Norge på DKK´s prøver, udstillinger og konkurrencer frem til og med 30. september 2019.

DKK henstiller desuden til, at alle - udstillere såvel som besøgende - tager ansvar for egne såvel som andres hunde og naturligvis ikke medbringer hunde, der er eller kunne være syge, til begivenheder, hvor der deltager andre hunde – herunder DKK´s internationale udstilling i Ballerup i den kommende weekend.

DKK opfordrer kraftigt til, at du kigger nøje på din hund forud for deltagelse i enhver type hundearrangementer – virker den mat og nedstemt, har blodig eller sprøjtende diarre, opkast eller mærker du markant svækkelse hos din hund, bør du afstå dig fra at deltage.

Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning i forhold til den norske hundesygdom opfordrer DKK desuden til, at udstilleren selv fremviser hundens tænder for dommeren ved de kommende udstillinger. Desuden indskærper vi overfor dommere og ringpersonale, at der skal benyttes håndsprit eller eventuel anden nødvendig desinfektion imellem håndteringen af hver enkelt hund for ikke at sprede en eventuel smitte.