MENU

Nu uddeles de første smileys til hundekenneler og -pensioner

03.04.2018

Fødevarestyrelsens nye smileyordning lægger op til at sikre, at bl.a. hundekenneler og -pensioner tager sig godt af hundene. I dag begynder Fødevarestyrelsen kontrollen.

Fra i dag begynder Fødevarestyrelsen at give glade, mellemfornøjede eller sure smileys, når de kontrollerer erhvervsmæssige hundeopdræt, hundehandlere, hundepensioner og -internater. Det skal sikre, at der bliver passet godt på hundene, og at de bl.a. får frisk luft, motion og ordentlige pladsforhold.

Den nye ordning betyder, at virksomheder og erhvervsmæssige opdrættere får en smiley, som viser, hvor gode de er til at overholde de regler, der skal sikre, at hundene har det godt.

Kontrollen går løs fra i dag, og alle på Fødevareministeriets liste bliver kontrolleret inden årets udgang. Når virksomheden har fået kontrol, vil kontrolrapporten og smileyen blive offentliggjort på den nye hjemmeside findhundesmiley.dk.
Det drejer sig om i alt godt 230 hundepensioner, kenneler, internater og hundehandlere. Fremover vil virksomhederne få et årligt kontrolbesøg. Det reduceres dog til hvert andet år, hvis virksomheden får en glad smiley på det ordinære besøg to år i træk.
Overtrædelser vil medføre en mellemfornøjet smiley, og mere alvorlige overtrædelser giver en sur smiley samt en politianmeldelse og i de værste tilfælde eventuelt et tab af godkendelse til at drive virksomheden.

Små hundeopdræt bliver ikke omfattet, da ordningen kun gælder for erhvervsmæssigt hundehold, men det er lykkedes for DKK at få Fødevareministeriet til at sætte et link på den nye side findhundesmiley.dk til købhund.dk her:

Hvem kan få en hundsmiley

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem