MENU

Lise Lotte Christensen modtager Lise Nørgaards legat

19.06.2018

Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent igennem 20 år, Lise Lotte Christensen, modtog søndag Lise Nørgaards legat, der uddeles til en person, der i særlig grad har bidraget til at værne om naturen og/eller at fremme kulturen.

Om motivationen for at tildele Lise Lotte Christensen årets legat fortalte Lise Nørgaard bl.a., at Lise Lotte Christensen - både igennem sit arbejde for Dansk Kennel Klub og for STH – Servicehunde til handicappede – altid og utrætteligt har fungeret som hundenes talerør, for at udbrede forståelse for hundens adfærd og på bedst mulig måde fungere som brobygger mellem hunde og hundeejere og det omkringliggende samfund. Og for arbejdet med at udbrede arbejdet med servicehundene til personer med bevægelseshandicap, hvor hundene er mere end bare en ven, men også en hjælper med praktiske funktioner i hverdagen.

”Jeg har selv været så heldig at se, hvordan du kan tæmme selv de vildeste hunde. Jeg glemmer aldrig, hvordan du på en halv time kunne forvandle to glammende og stærkt ufredelige gravhunde, fra at være frådende vilddyr til menneskets bedste ven. Du fortjener dette legat for din dybe kærlighed til dyr og din store forståelse af hunde, der gør det muligt for dig at uddanne servicehundene,” sagde Lise Nørgaard, 101 år, da hun i søndags overrakte legatet til Lise Lotte Christensen.

Det var en tydelig rørt Lise Lotte, der modtog årets pris.

”At få sådan en anderkendelse af Lise Nørgaard, er jo i selv noget af det største i mit liv. Det betyder utrolig meget. Jeg har en meget stor respekt for Lise Nørgaard som menneske, hendes respektfulde syn på dyr og hendes kærlighed til hunden – som jo helt klart er menneskets bedste ven, siger Lise Lotte Christensen.

Med legatet følger der 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen giver videre til foreningen STH – Servicehunde til Handicappede.

Læs mere og se interview med både Lise Nørgaard og Lise Lotte Christensen her

Dansk Kennel Klub ønsker Lise Lotte Christensen hjerteligt tillykke med den store anerkendelse.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem