MENU

Den anatolske hyrdehund skifter navn

09.07.2018

Den tyrkiske kennel klub, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu, har valgt at sammenlægge to racer. Fremadrettet vil den Anatolske hyrdehund i FCI-regi være klassificeret som Kangal çoban köpeği (Kangalsk hyrdehund).

Den 25. juni har DKK modtaget en ny standard for hunderacen Anatolsk hyrdehund. Det fremgår ikke tydeligt heraf, men i den forbindelse har en tyrkiske kennel klub, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu, valgt at sammenlægge to racer. Fremadrettet vil den Anatolske hyrdehund i FCI-regi være klassificeret som Kangal çoban köpeği (Kangalsk hyrdehund).

Det er kun en hunderaces oprindelsesland, der kan ændre en standard for en hunderace under FCI, og derfor må DKK tage ovenstående til efterretning.

Vi har i alt tre (3) Anatolske hyrdehunde registreret i Dansk Kennel Klub, hvoraf et enkelt medlem står som ejer af to af de DKK-registrerede hunde af denne race.

I de tilfælde, hvor to racestandarder indenfor FCI tidligere er slået sammen, har DKK ikke ændret eksisterende hundes stambøger, og derfor vil de ovennævnte tre hunde, der har stambøger udstedt på racenavnet Anatolsk hyrdehund, vedblive at være Anatolske hyrdehunde i DKK-regi til de dør.

DKK har kontaktet Fødevarestyrelsen i forhold til den ene hundeejers bekymring for, hvad ændring af racenavn betyder for hendes hunde set i forhold til Hundelovens forbudsordning, der omfatter hunde af navnet Kangal. Vi er blevet lovet en orientering efter et møde i Fødevarestyrelsens hunde-team torsdag i denne uge, og vi orienterer naturligvis vores medlemmer snarest derefter.

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem