Hundehvalpe er søde og bløde – og vi ved godt, at de tisser på gulvet. Men det holder vel op en dag... Det giver også sig selv, at en hundehvalp kræver en hel del tid, når den lige er blevet installeret på matriklen – den skal vænne sig til sine nye omgivelser, at være væk fra hundemor og søskende og vante omgivelser, og den skal lære en hel masse, før den bliver en voksen hund.

Hunden og jeres nye dagligdag

Men den voksne hund kræver også meget tid hver dag, og du skal derfor overveje, hvordan den vil passe ind i din hverdag, før du anskaffer dig den. Overvej hvilke sammenhænge hunden kommer til at indgå i; Er du alene med hunden, eller skal den indgå i en stor familie med flere børn, små som store? Hvem skal være primus motor i opdragelse og træning? Hvem skal stå op om natten og gå ud at tisse med hvalpen? Hvem skal gå tur flere gange dagligt? Er hverdagen meget aktiv, og bliver hunden inddraget, eller vil hunden mest skulle være hjemme på begrænset plads?

Hvis hunden bliver anskaffet af hensyn til børnene i familien, skal du huske, at valget af hund og ikke mindst pasning og pleje altid er den voksnes ansvar. Børnene vil sikkert love at stå for både fodring og gåture, men nyhedens interesse fordamper ofte i takt med, at hvalpen vokser sig større. Og børn skal aldrig stå med ansvaret for træning og opdragelse selv.