Hundetegn

Det er lovpligtigt, at hunden bærer et hundetegn med ejer kontaktoplysninger. Husk at skrive +45 foran mobilnumre, så er du også til at få fat på, hvis du er udenlands med hunden, mens den løber væk. OBS! Husk at have nogle gode og vellignende fotos at hunden (både hoved og helfigur og evt. særlige kendetegn) på din smartphone, så du hurtigt kan lave et efterlysningsopslag hvis den forsvinder.   Dansk 

Hunderegister

Husk også at hunden skal være ID mærket (mikrochip eller tatovering) tilmeldt i Dansk Hunderegister (lovpligtigt). Hvis du flytter eller får nyt telefonnummer, skal du give besked om dette til Dansk Hunderegister. Det kan nemlig være dem der hjælper hunden hjem igen, hvis hunden er blevet væk og halsbåndet er kommet af.     

Flexliner og andre lange snore

Denne type liner er ofte gode at bruge på steder, hvor der er langt til andre mennesker. Så kan det være dejligt for hunden at snuse rundt og tage sig god tid på gåturen. Men steder hvor der er mange mennesker, cykler eller anden trafik, bør du holden hunden tættere til dig. Alt for ofte sker det, at hunden kommer til at slingre ud på kørebanen eller cykelstien og så kan både hunde og andre komme alvorligt til skade. Brug derfor lange liner med omtanke.