Alle hunderacer – store som små - har behov for både fysisk motion og mental stimulering for at fungere i det daglige. Alle hunde er skabt til at bevæge sig, men nogle hundetyper er meget motions- og træningskrævende og andre mindre. Dette afhænger i noget grad af hvad hunden oprindeligt er fremavlet til, hvor gammel den er og hvordan dens liv i øvrigt er.

Motion kan jo være alt fra leg i parken og haven til svømning, en cykel eller løbetur, balanceleg i skoven, men også hundesport som agility, løb for vogn eller diverse hundesportstyper.

Aktivering kan være alle mulige aktiviteter hvor hunden skal bruge sine sanser og sin hjerne. Det kan være at lede efter sit foder, godbidder eller legetøj (både inde og ude), følge et spor, men også træning og samarbejdsøvelser med ejer og indlæring af nye færdigheder.     

På DKK’s portal købhund.dk kan du læse om de forskellige hunderacer, deres oprindelse og få inspiration til, hvordan du bedst træner og håndterer dem.

Du kan også blive inspireret til forskellige typer af motion og aktivering af hunde ved at se DKK´s film ”Sådan aktiverer du hunden”: