Flokdyret skal undvære flokken

Hunde er flokdyr, og det er unaturligt for dem at være alene - derfor er det hundeejerens opgave at lære hunden at være alene hjemme.

Hunden nedstammer fra ulven, og populært sagt er den forprogrammeret til livet i en flok-/familiestruktur, og den trives i nær kontakt med andre individer. Det føles altså naturligt for hunden at være sammen med menneskefamilien, og på samme måde føles det unaturligt at blive efterladt og være alene. Flokdyret skal altså lære at undvære familien og være tryg i eget selskab.

Selvstændighed og adskillelse

Det kan overraske, at alene-hjemme-træningen faktisk starter, mens du er hjemme. Indledningsvis er det adskillelsen og hundens selvstændighed, der skal trænes. Selvstændighed kan trænes ved at hunden løser opgaver uden din hjælp. Det kan være at finde godbidder gemt i snusetæppe eller aktivitetslegetøj. Næste del er træning af adskillelse og tryghed i eget selskab.

Herunder får du hele DKK´s adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensens, vejledning til at lære din hvalp - eller genindlære din voksne hund - at være tryg i eget selskab, når den er alene hjemme:

Vejledning til alene hjemme-træning