Følg udviklingen og anvisninger fra myndighederne

Vi kan ikke vide, hvad dagen i morgen bringer, så overordnet skal vi altid følge de nyeste anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, som kan læses på coronasmitte.dk

Kommunikation

Grundet smitterisiko skal besøg og fysisk kontakt undgås, men ved at aftale virtuelle møder online på Skype, Facetime eller Messenger Videochat (funktion via Facebook), kan opdrætter vise tæven og hvalpene ”live”, ”vise rundt i hvalpekassen" og svare på spørgsmål. Ligesom den interesserede familie kan vise deres hjem frem, fortælle om dagligdagen, børn og andre kæledyr mm. På den måde kan man lære hinanden at kende, og familien kan følge hvalpes udvikling. Brug også masser af film og fotos til løbende at kommunikere med hvalpekøbere om hvalpene.

Hvalpesocialisering

Socialisering til fremmede mennesker er pt. en stor udfordring, og dette må i en periode desværre vige for folkesundheden. Hvalpe må derfor i en periode have ekstra meget kontakt med opdrætter og de personer, der allerede er i husstanden. Lad kun raske personer håndtere hvalpene. Vask hænder og brug sprit før og efter kontakt med hvalpene. I det omfang det er muligt at tage hvalpene udenfor i nogle minutter, kan det mindske evt. smitterisiko. Når hvalpene er gamle nok, ca. 4-5 uger, og vejret er godt, kan de komme med ud (bare i kort tid) på tæpper i haven, og socialisering kan også ske der, med god sikkerhedsafstand til andre mennesker.

Overdragelsen

Tal alt vedrørende overdragelsen igennem på mobil, Skype, Facetime eller Messenger Videochat før overdragelsen. Kontrakter kan klargøres og sendes på mail. Kun få (en eller to) raske personer deltager ved overdragelsen, som er så kort som mulig. Brug håndsprit og/eller vask hænder grundigt før og efter. Vask hvalpen og undlad at give hvalpen brugte tæpper og legetøj med. Hvis overdragelsen kan finde sted udenfor huset/i haven, kan det nedsætte smitterisikoen.

Følg op via Skype, Facetime eller Messenger

På dette tidspunkt er det blevet onlinemedier, som I nu kender ret godt. Det er en helt exceptionel situation vi er i, og vi må alle gøre vores bedste for at komme godt igennem. Held og lykke med hvalpene.

Vejledning i brug af facebook til hvalpekøber-kontakt

Facebook er et glimrende værktøj til at holde kontakten i disse tider, hvor vi alle ”bliver hjemme”.

Her giver vi dig et par tricks, du kan være opmærksom på, inden du går i gang:

Forberedelsen:
Tør kameraet på din mobil eller tablet af, inden du går i gang. Så sikrer du, at billedkvaliteten er okay – man ved aldrig, om der har været en hundesnude forbi kameraet, når man har taget en selfie eller et nærbillede af ens bedste firbenede ven.
Brug et stativ eller stil din enhed på en stabil, lige overflade, mens du optager. Dogmeoptagelser kan være kreative, men det er ikke så fedt at se på i længere tid ad gangen.
Tænk over den vinkel, du optager fra – og lidt på baggrunden. Måske behøver alle dine seere ikke at kunne se dit undertøj på tørrestativet…

Send live:
Når du sender live på facebook, kan du gøre det på din private profil, i en gruppe (åben eller lukket) og på din side, hvis du har sådan en.
Hvor giver det mest mening at sende live henne?
Hvis du vil vise noget til alle dine venner, kan du med fordel bruge muligheden at sende live fra din private profil. Dér når du ud til alle på din venneliste.
Har du en side eller en gruppe for din kennel eller et kuld hvalpe, kan du begrænse målgruppen til kun at sende live på siden eller i gruppen.

Kom i gang:
Gå til den profil/gruppe, du ønsker at sende live fra.
Alt efter om du er på mobil eller computer, i en gruppe eller på din private profil er der forskel på, hvordan du gør.
På din private profil bliver du mødt af "live-symbolet" allerede, når du går ind på din profil. Så er det blot at trykke på live-symbolet, og så er du i gang.
Hvis ikke du bliver mødt af live-symbolet som ovenfor, skal du:
1. Klikke på ”Opret nyt opslag”
2. Tryk på de 3 prikker for at åbne muligheden for live
3. Vælg livevideo
4. Når videoen afsluttes, kan du vælge, om den skal slettes eller gemmes i dit nyhedsfeed. Hvis du vælger at gemme, vil dine venner/gruppemedlemmer kunne se videoen, efter du er færdig med at sende live.

Kommentarer fra dine seere:
Undervejs i en livevideo kan dine seere komme med kommentarer eller spørgsmål.
På den måde kan seerne stille spørgsmål f.eks. om hvalpene, som du kan besvare undervejs.