
- Vil du vide mere om >
- COVID-19 >
- Info til kredse og klubber
Info til kredse og klubber
Herunder kan du finde specifik information til dig, der er medlem af bestyrelse eller udvalg i DKK´s kredse eller specialklubber, er arrangør af aktiviteter i DKK eller på anden måde fungerer som repræsentant for DKK.

Håndtering af sygdom og symptomer på Covid-19 i kreds og klub
Coronapandemien påvirker i høj grad stadig vores land og liv, hvilket betyder løbende ændringer i retningslinjer og anbefalinger fra myndighederne. Det kan være afgørende for smittespredningen, hvordan vi i foreningsregi – og ikke mindst vores medlemmer - håndterer situationen, hvis et medlem får symptomer på COVID-19 og evt. bliver testet positiv.
Da der ikke fra sundhedsmyndighedernes side er udfærdiget egentlige retningslinjer for, hvordan arrangører af fritidsaktiviteter bør håndtere Covid-19, har DKK lavet nedenstående vejledning til, hvordan kredse/klubber/arrangører af hundeaktiviteter kan håndtere smitte og symptomer i kreds og klub-regi:
Smittet - hvad gør man så i kreds og klub?
Får I i klub eller kreds-regi besked om, at et medlem er smittet med Covid-19, er det vigtigt, at I reagerer hurtigt og ansvarligt. Det bedste udgangspunkt for at kunne det, er ved at forberede jer, så I har en køreplan klar, hvis I får brug for det.
Vælg en Covid-19-ansvarlig
Det er vigtigt, at klubber/kredse/arrangører kommunikerer ærligt, åbent og hurtigt om eventuel smitte eller mistanke herom.
- Det er derfor en god idé at vælge en person, der er ansvarlig for kommunikation vedr. COVID-19. Det kan f.eks. være formanden eller et bestyrelsesmedlem. Aftal internt, hvem der har ansvaret.
- Meld ud til alle i klub- og kredsregi, at det er denne person, man kan kontakte med spørgsmål – samt at vedkommende kan kontaktes, hvis man som medlem får symptomer eller konstateres smittet.
- Sæt oplysningen om, hvem der er coronaansvarlig, samt telefonnummer og email, op på en evt. opslagstavle i klubhus og/eller på kredsens/klubbens hjemmeside.
Når et medlem er testet positiv – hvad gør man så?
1) Skab overblik over situationen
- Afklar hvilke aktiviteter i kreds/klub, personen har deltaget i, fra 48 timer før testen blev taget, og til personen modtog resultatet.
- Afklar, hvem der har været personens ”nære kontakter” i denne periode.
(Nære kontakter er defineret som personer, vedkommende har haft direkte kropskontakt med (f.eks. kram eller håndtryk) eller personer, som vedkommende har været tættere på end 1 meter i mere end 15 minutter, f.eks. under en samtale ansigt til ansigt.)
Se mere om nære kontakter HER - Aftal, at personen sørger for at blive testet, og at vedkommende giver besked til klubbens/kredsens coronaansvarlige om testens resultat.
- Afklar, om personens navn må nævnes i den videre smittehåndtering i kreds/klubregi. I henhold til GDPR er det kun lovligt, hvis personen har givet tilsagn til det.
2) Tag kontakt
- Sørg for at de ansvarlige for aktiviteten/arrangementet, hvor en deltager har fået symptomer på COVID-19, bliver informeret.
- På et træningshold vil det ofte være relevant at underrette hele holdet. - Sørg for, at de personer, som er identificeret som ”nære kontakter”, bliver underrettet.
- Sørg for at klubben/kredsen får besked - også hvis/når flere deltagere udvikler symptomer.
- Er der holdkammerater eller lignende, som har opholdt sig tæt sammen med den smittede, men uden at tælle som ”nær kontakt”, kan det alligevel, alt efter omstændighederne, være en god idé at opfordre til, at disse bliver testet for corona.
- DKK anbefaler desuden, at der tages kontakt til Styrelsen for patientsikkerhed/smitteopsporingsenheden på telefon: 32 32 05 11 (tast 2).
3) Hold kontakten
- Sørg for at holde kontakten til den smittede, samt til de øvrige involverede (”nære kontakter” og/eller andre deltagere).
- Når den smittede/syge er smittefri, er det en god ide at lade klubbens/kredsens øvrige medlemmer det vide – så andre medlemmer ikke undgår den tidligere smittede af ubegrundet frygt.
4) Aflys
- Hvis der er tale om en smittet på et specifikt træningshold, så overvej om det skal aflyses i en periode, og om instruktører og lign. skal hjemsendes, indtil der foreligger et testsvar.
- Overvej at tilbyde, at kursister kan deltage i teoriaftener via Skype, Zoom eller lign., hvis der er personer, der er særligt udsatte, syge eller ikke symptomfrie blandt deltagerne. Disse kan så deltage i teoriundervisning - på sikker afstand.
5) Genoptag aktiviteten
- Hvornår en holdaktivitet kan genoptages afhænger af, om der er flere deltagere, der udvikler symptomer. En aflysning er op til den coronaansvarlige at vurdere ud fra de foreliggende informationer.
- Opstår der symptomer hos flere deltagere, skal disse opfordres til at gå i isolation og kontakte kontakte lægen med henblik på at blive testet. - Den smittede person skal forblive isoleret i syv dage fra testen blev taget og kan derfor ikke genoptage aktiviteten før vedkommende er symptom- og smittefri i 48 timer.
- Opstår der yderligere symptomer på COVID-19 i løbet af de syv dage, skal vedkommende opfordres til at forblive isoleret, til han/hun har været symptomfri i 48 timer.
Når et medlem har symptomer – hvad gør man så?
1) Skab overblik over situationen
- Afklar hvilke aktiviteter, personen har deltaget i, op til 48 timer før symptomerne opstod og også efterfølgende, hvis personen ikke har holdt sig isoleret.
- Afklar hvem, der har været personens ”nære kontakter” i denne periode.
- Aftal, at personen sørger for at blive testet, og at vedkommende giver besked om testens resultat.
- Afklar, om personens navn må nævnes i den videre smittehåndtering i kreds/klubregi. I henhold til GDPR er det kun lovligt, hvis personen har givet tilsagn til det.
2) Tag kontakt
- Sørg for at de ansvarlige for aktiviteten/arrangementet, hvor en deltager har fået symptomer på COVID-19, bliver informeret:
- På et træningshold vil det ofte være relevant at underrette hele holdet.
- Hvis der er tale om en smittet på et specifikt træningshold, så overvej om det skal aflyses i en periode, og om instruktører og lign. skal hjemsendes, indtil der foreligger et testsvar. - Sørg for, at de personer, som er identificeret som såkaldt ”nære kontakter”, bliver underrettet.
- Sørg for at klubben/kredsen får besked - også hvis/når flere deltagere udvikler symptomer.
3) Hold kontakten
- Sørg for at holde kontakten til den person, der udviklede symptomer, samt til de øvrige involverede (”nære kontakter” og/eller andre deltagere).
4) Ved svar på testen
Ved efterfølgende NEGATIVT testsvar – medlemmet er ikke smittet:
- Oplys, om at personen kan genoptage sine hundeaktiviteter, når alle symptomer på sygdom er væk.
- Når den formodede smittede/syge konstateres ikke-smittet, er det en god ide at informere klubbens/kredsens øvrige medlemmer – så andre medlemmer ikke undgår den tidligere formodede smittede af ubegrundet frygt.
Ved efterfølgende POSITIVT testsvar – medlemmet er smittet:
- Informer den smittede om, at denne skal forblive isoleret, til vedkommende har været symptomfri i 48 timer – derefter er der igen fuld adgang til klub og kreds.
- Følg i øvrigt vejledningen overfor ift. håndtering af et medlem, der konstateret smittet.
Jeg er smittet med coronavirus – hvad gør jeg så?
Ifølge Sundhedsstyrelsen skal du, efter at have konstateret, at du er smittet med coronavirus:
- Isolere dig derhjemme ind til 48 timer efter dine symptomer er væk.
- Være ekstra opmærksom på hygiejne og rengøring.
- Give besked til personer du kan have smittet, så de kan blive testet:
Du skal fortælle, at du er smittet til de personer, som du har haft nær kontakt med i perioden fra 48 timer før, dine symptomer startede og indtil 48 timer efter, at dine symptomer er ophørt. Så kan de blive testet.
Du kan få hjælp fra din læge eller fra en medarbejder fra Coronaopsporing. De vil ringe dig op, når din test viser, at du er smittet. Du kan også selv ringe til dem på tlf 32 32 05 11.
DKK opfordrer desuden til, at du hurtigst muligst orienterer arrangør/klub/kreds, hvis du konstateres smittet kort tid efter at have opholdt dig tæt på andre medlemmer, f.eks. til træning, skue, konkurrence eller lignende, så klub/kreds/arrangør kan orientere andre i en evt. smittekæde, og disse kan tage de nødvendige forholdsregler.
Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og i pjecen Når du er smittet med coronavirus, skal du...
Jeg har symptomer på coronavirus - hvad gør jeg så?
Det vigtigste i forhold til at forebygge smittespredning med coronavirus er, at du går i selvisolation og sørger for at blive testet, hvis du får symptomer eller er i risiko for at være blevet smittet. Hvis du er smittet, kan du nemlig også smitte andre, selvom du ikke har symptomer.
Hvis du får symptomer, som giver mistanke om COVID-19, eller hvis du er nær kontakt, skal du gøre følgende:
- Gå i selvisolation
- Være særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
- Ring til din læge med henblik på vurdering og test.
DKK opfordrer desuden til, at du hurtigst muligst orienterer arrangør/klub/kreds, hvis du konstateres smittet kort tid efter at have opholdt dig tæt på andre medlemmer, f.eks. til træning, skue, konkurrence eller lignende, så klub/kreds/arrangør kan orientere andre i en evt. smittekæde, og disse kan tage de nødvendige forholdsregler.
Hvis du har behov for rådgivning om nære kontakter, kan du kontakte Kontaktopsporingsenheden under Styrelsen for Patientsikkerhed ved at ringe til myndighedernes fælles hotline på tlf. 70 20 02 33 og taste 2.
Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og i pjecen Til dig der har symptomer på Covid-19
Aflysning af arrangementer i kreds- og klubregi
Husk at benytte de nyudviklede funktioner i hundeweb ved aflysning:
DKK´s IT-afdeling har arbejdet hurtigt med en ny programmering, så også prøver, kurser og træningshold kan aflyses og tilbagebetales elektronisk.
Det forgår på samme måde for disse som for udstillinger:
Vi har opdateret udstillingsmanualen med de nye muligheder for tilbagebetaling både af hele udstillingen eller af enkelte tilmeldinger (en del af systemet, som vi har udviklet sideløbende med det andet tilbagebetalings-modul).
Er du i tvivl?
Er du som arrangør i tvivl om, hvorvidt du bør gennemføre eller aflyse dit arrangement, kan du kontakte myndighedernes døgnbemandede telefon: 70 20 02 33.
Her kan du læse alle myndighedernes opdaterede anbefalinger til arrangører af arrangementer: coronasmitte.dk
Opdateret 12. maj ´20
Genoptagelse af skuer, træning, prøver mv.
DKK henholder sig til myndighedernes løbende udmeldinger og retningslinjer for genåbningen af samfundet.
DKK´s retningslinjer for hundesport
Dansk Kennel Klub tilretter løbende Covid-19-retningslinjerne for hundesporten ud fra de seneste udmeldinger fra myndighederne.
Retningslinjerne tager udgangspunkt i Kulturministeriets ”Retningslinjer for genåbning af idræts- og foreningsliv udendørs og indendørs”.
DKK – og dermed tilknyttede lokalafdelinger, kredse og specialklubber - er inkluderet i sektorpartnerskabet ”Idræt, foreningsliv og idræts- og fritidsfaciliteter” under Kulturministeriet.
Sektorpartnerskaberne har til formål at udarbejde specifikke retningslinjer for de enkelte områder og aktiviteter på baggrund af sundhedsmyndighedernes generelle retningslinjer (som løbende justeres i forhold til situationen).
Derudover har myndighederne bedt hver enkelt organisation om at påtage sig et fælles ansvar for, at genåbningen sker på en måde, hvor smittespredningen begrænses mest muligt ud fra myndighedernes generelle retningslinjer. Det betyder, at DKK som organisation er blevet pålagt at udarbejde egne retningslinjer, tilpasset de enkelte sportsgrene og aktiviteter ud fra sundhedsmyndighedernes minimumskrav.
Du kan finde de altid opdaterede retningslinjer for hundesporten HER
Retningslinjerne er foreløbige og vil blive revideret løbende i overensstemmelse med de danske myndigheders udmeldinger.
Ved opdatering/revidering vil vejledningen blive sendt på mail til alle specialklubber, men det er til enhver tid den enkelte arrangørs pligt at være opdateret på de gældende guidelines, anbefalinger og restriktioner.
Administration af max-tilmeldte på skue og udstilling i hundeweb
DKK's IT-afdeling har skabt mulighed for, at klubber og kredse i hundeweb kan notere og administrere et max-antal tilmeldinger i forbindelse med skuer og udstillinger.
Følg linket HER og find ud af, hvordan den nye mulighed fungerer.
Cookie kontrol
Denne side bruger cookies for at forbedre din oplevelse af siden og vurdere bruges af de enkelte elementer på siden.
Accept Cookies Læs mereKontakt DKK
Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15
Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK