For hundeejere  |   For opdrættere  |   Køb hund  |   Stambog  |   Aktiviteter  |   Udstillinger  |   Uddannelse  |   Om DKK  |  


Godkendelse af kennelmærker i FCI

 

Alle FCI medlemslande skal ansøge hos FCI sekretariatet for registrering af nye kennelmærker i det internationale FCI kennelmærke register. Dansk Kennel Klub søger om registrering på vegne af opdrættere, som har juridisk tilhørsforhold til Danmark.

 

Ligheden mellem et ansøgt kennelmærke og et eksisterende godkendt kennelmærke, er afgørende for om FCI kan godkende et ansøgt kennelmærke.

 

FCI er ansvarlig for nøje kontrol af det internationale register, for at undgå nogen form for dobbelt anvendelse eller kennelmærker, der kan skabe forvirring. FCI’s afgørelse i en kennelmærke ansøgning kan ikke ankes.


Ekspeditionstiden er ca. 3 måneder fra du søger via DKK til godkendelsen foreligger fra FCI.

 

Hvad skal mit kennelmærke hedde

 

Det bedste er naturligvis at man forsøger at finde et kennelmærke som ikke er registreret i FCI.
Man kan søge på godkendte kennelmærker på FCI’s hjemmeside www.fci.be . Der kan dog ligge en ansøgning på et givent kennelmærke hos FCI, som endnu ikke er godkendt og derfor ikke er registreret på siden.

 

Før i tiden (1930-1940-1950…) var ensartethed tilladt hvis man opdrættede forskellige racer. Men i vore dage er det ikke mere muligt at gøre dette.

 

Man kan derfor tilføje et nyt ord - før eller efter et eksisterende kennelmærke - så navnet bliver anderledes. FCI forlanger dog at der skal tilføjes mindst fire bogstaver - udover et allerede eksisterende kennelmærke - hvis det skal godkendes. Disse fire bogstaver må ikke være småord som f.eks. disse forholdsord ”Af”, ”Fra”, ”Til”, ”From”, ”Of”, eller ”The” osv.

 

Landenavne som Denmark, Sweden osv. kan kun godkendes til opdrættere i de respektive lande, hvor opdrætteren har juridisk tilhørsforhold. Forkortelse (DK) er ikke tilladt.
Derimod kan ordene som Danish (dansk), Swedish (svensk) osv. godt godkendes i forbindelse med et kennelnavn i alle lande – uanset opdrætterens juridiske tilhørsforhold.

 

Stavemåden på kennelmærket der anvendes i ansøgningen skal være præcis den samme, som man ønsker det skal fremgå på hvalpenes stamtavle og det kan ikke senere ændres.

 

Et kennelmærke må max. indeholde 20 "bogstaver" inkl. mellemrum, bindestreger og lignende. Ordet kennel skal ikke skrives i ansøgningen og medregnes ikke i de 20 bogstaver.

 

Man skal gøre sig klart hvordan man ønsker kennelnavnet godkendt, da det er dette navn som vil blive påført på hvalpenes stambøger. Ønskes navnet (Krølle Bølle) med et ejefalds s (Krølle Bølle’s) eller med et s i navnet (Krølle Bølles), så skal dette være påført på ansøgningen. 

 


Du bør påføre 3 til 5 forslag på ansøgningen til DKK i den rækkefølge som du kunne ønske dig.

Undersøg evt. på internettet (Google etc.) om dit ønske er anvendt som kennelmærke i lande udenfor FCI.

 

Her bor DKK:


Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00 (Omstilling)
56 18 81 55 (informationen)

Betalinger til Dansk Kennel Klub:
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr.: DK 45 50350001361253 SWIFT-kode: JYBADKKK


© Dansk Kennel Klub 2017 | Annoncering på web | Cookies- og privatlivspolitik