For hundeejere  |   For opdrættere  |   Køb hund  |   Stambog  |   Aktiviteter  |   Udstillinger  |   Uddannelse  |   Om DKK  |  

Kemisk/medicinsk kastration 

 

 

DKK har besluttet, at kemisk kastration fremover vil blive betragtet som doping.


DKK har truffet denne beslutning for at undgå, at kemisk kastrerede hunde bruges i avl, når effekten af behandlingen er klinget af. Hvis de resultater, som en hanhund har opnået mens den var kemisk kastreret, danner grundlag for en tæveejers valg af avlspartner, kan dette valg ske på et forkert grundlag.


Når effekten af behandlingen er klinget af, kan du deltage i konkurrencer med din hund igen


Du må ikke deltage i konkurrencer, så længe din hund er påvirket af den kemiske/medicinske kastration. Behandlingen kan gives i to doseringer, der varer 6 eller 12 måneder - hos en del hunde kan effekten dog holde sig længere. Selvom det er hhv. 6 eller 12 måneder siden den sidste behandling, skal du derfor vurdere om din hund fortsat er påvirket ved at tjekke testiklernes størrelse. De skrumper ind og vil være mindre, så længe hunden er påvirket af behandlingen.

 

Det er også muligt at søge dispensation til at deltage i konkurrencer med din hund mens den er kemisk/medicinsk kastreret


DKK har modtaget en del henvendelser fra hundeejere, der er kede af at de ikke mere kan deltage i hundesport med deres kemisk kastrerede hanhund. Henvendelserne kommer fra hundeejere der ved, at deres hanhund aldrig skal bruges avl. For at løse dette problem, har DKK vedtaget, at man kan søge dispensation fra dopingreglernes under forudsætning af at der bliver nedlagt et frivilligt avlsforbud på hunden. Herefter kan den frit deltage i aktiviteter, selvom den er kemisk kastreret. Vær opmærksom på, at avlsforbuddet ikke kan ophæves igen.


OBS: Pr. 1. januar 2017 er det ikke længere muligt at deltage med kastrerede hunde på udstillinger. Dette gælder for kirurgisk såvel som for kemisk/medicinsk kastrerede hanhunde. Det er derfor heller ikke længere muligt, at søge om dispensation til at deltage på udstillinger med en hund, der er kemisk kastreret.


Ændringen skyldes en fælles beslutning i NKU (Nordiske Kennel Union), hvor de nordiske kennelklubber er blevet enige om at følge FCI’s bedømmelsesforløb, som foreskriver, at hunde med ”testicular abnormalitites” skal have tildelt Disqualified.


Læs mere om proceduren for dispensation fra dopingreglerne her

 


Her bor DKK:


Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00 (Omstilling)
56 18 81 55 (informationen)

Betalinger til Dansk Kennel Klub:
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr.: DK 45 50350001361253 SWIFT-kode: JYBADKKK


© Dansk Kennel Klub 2017 | Annoncering på web | Cookies- og privatlivspolitik