For hundeejere  |   For opdrættere  |   Køb hund  |   Stambog  |   Aktiviteter  |   Udstillinger  |   Uddannelse  |   Om DKK  |  

Markprøver for stående hunde


På prøver uden for jagttiden og almindelige kvalitetsprøver afgiver dommeren skud med en 9 mm startpistol. På efterårets prøver, hvor der fældes fugl, anvendes der jagtgevær.
Der afholdes markprøver rundt om i landet af DKK og de tilsluttede specialklubber samt i FJD og Danmarks Jægerforbunds regi. Prøverne afvikles i en forårsperiode og en efterårsperiode.


DKK har en årelang tradition for afvikling af forårsvinderklasser samt DKK´s Mesterskabsprøve, som forårets højest rangerede og mest prestigefyldte prøve. Om efteråret afvikler DKK Brugsklasser samt Efterårsvinderklasser.
 

Generelt


Prøverne opdeles i kvalitetsprøver og vinderprøver.

I kvalitetsprøverne er hundene opdelt i henholdsvis ungdomsklasse (10 – 24 mdr.) og åben klasse (over 24 mdr.).

Uddannede dommere bedømmer hundenes kvalitet og tildeler alt efter denne 1., 2. 3. eller ingen præmie. For at opnå præmie skal hunden have haft selvstændig stand og under skudafgivelse vise, at den ikke er skudræd.En særlig kvalitetsprøve er brugsklassen. En åben klasse i jagttiden, hvor der fældes fugl.
På vinderprøve konkurrerer hundene mod hinanden, og her gælder det for dommerne om at finde de hunde, der på den pågældende prøve er de bedste. Alt efter antal deltagende hunde tildeles præmieringerne 1., 2., 3. 4. 5. og 6. vinder.


Er dagens præstation af særlig kvalitet, kan hundene yderligere tildeles HP (hæderspris).
På internationale prøver (prøver der er godkendt af  FCI) kan der yderligere tildeles CACIT og res. CACIT til 1. og 2. vinder, hvis præstationen er helt i top og fejlfri.


For at deltage i vinderprøver skal hundene i øvrigt:


For engelske racer have opnået 1. pr. åben-/brugsklasse samt for deltagelse i efterårets vinderprøver have bestået DJUs apporteringsprøve.
For kontinentale racer have opnået 2 x 1. pr åben-/brugsklasse eller fuldbrugsprøve. Endvidere have bestået slæb- og apporteringsprøven eller den udvidede apporteringsprøve.
 
Skovfugleprøven


En helt særlig prøve er skovfugleprøven. Man kan sige, det er en prøve i sneppejagt. For at deltage skal hunden have opnået 1. pr. i åben-/brugsklasse. Hundene afprøves enkeltvis og skal vise de kvaliteter, man forventer af en god sneppehund.
Hunden tildeles 1. , 2. 3. eller ingen præmie. En hund, der har liggende stand, kan ikke opnå 1. pr.
Under afprøvning må hundene bære klokke og markeringsbånd/dækken.
Skovfugleprøver afvikles om foråret.

Her bor DKK:


Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00 (Omstilling)
56 18 81 55 (informationen)

Betalinger til Dansk Kennel Klub:
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr.: DK 45 50350001361253 SWIFT-kode: JYBADKKK


© Dansk Kennel Klub 2017 | Annoncering på web | Cookies- og privatlivspolitik